Scene emoţionante: Belgienii îşi plâng morţii şi promit că rămân uniţi

După atentatele de la Bruxelles, oamenii au ieşit în stradă cu lacrimi în ochi. Barbarii au unit un popor divizat între flamanzi şi valoni.
Înlăcrimaţi, răvăşiţi, dar uniţi. Aşa îşi iau rămas bun belgienii de la cei pe care i-au pierdut în marţea neagră de la Bruxelles. Oamenii s-au strâns în Place de la Bourse pentru a-şi cinsti morţii, pentru a-i plânge şi pentru a se ridica împreună după această tragedie.

Una dintre imaginile sfâşietoare publicate de cotidianul britanic Daily Mail este emblematică pentru atmosfera din Bruxelles: o femeie despre care se ştie că o cheamă Sonia plânge devastată de durere alături de copiii ei, în piaţa din centrul capitalei.

În Place de la Bourse, oamenii au adus flori, lumânări şi steaguri, într-un omagiu impresionant, şi au făcut apel la unitate.
Un popor care în ultimii ani era divizat de disputele dintre flamanzi şi valoni, părând sortit secesiunii, şi-a redescoperit forţa într-un moment critic, aşa cum se întâmplă cu orice naţiune puternică.
Teroriştii au luat vieţi, dar au unit milioane de oameni. Cel puţin 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite în atentatele de marţi din Bruxelles, dar Belgia iese mai unită din această încercare.

Miercuri, a doua zi după atentate, sute de oameni au ţinut un minut de reculegere în centrul capitalei belgiene.
Joi, la ora locală 14.30 (15.30 - ora României), un moment de reculegere a fost ţinut la nivel naţional în memoria victimelor atentatelor de marţi dimineaţă, care au vizat aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles.


Foto: AFP/Mediafax, Hepta, Daily Mail
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod