Românul care l-a antrenat pe Robin Williams pentru Ironman

Moartea actorului american i-a șocat pe toți admiratorii săi


Potrivit acestuia, a fost "un om foarte inteligent, un om foarte educat, echilibrat și în același timp foarte bine coordonat, putea să învețe foarte ușor". "Avea o ureche muzicală extraordinară, putea să imite pe oricine în câteva secunde, după ce îl auzea. Un adevărat talent. Nu e un talent, e un geniu, în branșa lui", a accentuat instructorul de înot.

A fost un om fantastic. Am fost bulversat și am plâns când am auzit că nu mai eAdrian Gînju
Întrebat dacă l-a mai văzut pe Robin Williams după ce l-a învățat să înoate profesionist, Adrian Gînju a răspuns zâmbind: "Mi-a rămas un prieten.
De câte ori ne mai vedeam, am rămas high-five. Un prieten adevărat, simți asta și nu trebuie să te vezi zilnic. Știi că e acolo pe veci, că nu se schimbă. Un om foarte generos, un talent deosebit"
.

Ultima dată când au băut împreună un capucino, desigur tot "la Nelu", pe Madison Avenue, a fost ziua în care Adrian și Robin erau la o masă, iar la o altă masă erau patru măicuțe. "A, să nu uit. O altă poveste cu Robin. Tot la Nelu. În altă zi. Au intrat patru măicuțe. Nelu îmi spune că trebuie să plece și să am grijă ca măicuțele să mănânce gratis, totul fiind din partea casei. M-a lăsat cu Robin Williams și cu măicuțele. Asta era la ora 11.00. Eu am vorbit cu Nelu românește, Robin nu a înțeles.
Măicuțele au mâncat Angel Hair Pasta și au băut câte două pahare cu vin. Eu am uitat, a venit ospătarul și le-a adus nota de plată. Nota era de vreo 300 de dolari. S-au uitat la nota de plată. Robin Williams, cu toate că era cu spatele la ele, nu văzuse când a venit nota de plată, a simțit ceva și m-a întrebat: ce se întâmplă? I-am povestit că am uitat să-i spun ospătarului să nu le ceară bani măicuțelor, la care el a zis să stau liniștit. S-a ridicat în picioare, s-a dus la ele și le-a spus: sunteți invitatele mele. Și le-a plătit nota de plată"
, a povestit Adrian Gînju.

El este mirat și astăzi cum Robin, fără să știe românește, să înțeleagă ce i-a spus lui Nelu, fără să le vadă pe măicuțe îngrijorate de nota de plată pe care nu și-o puteau permite, le-a ajutat într-un mod atât de simplu.
"A fost un om desăvârșit. Peter Pan", exclamă Adrian Gînju.

Instructorul de înot a spus că Robin Williams a concurat la acel triatlon, la proba de ciclism, cu o bicicletă de 10.000 de dolari, făcută special pentru el. "Nu contează ce am eu, eu ăsta sunt. Eu lucrez ca să trăiesc, nu trăiesc ca să lucrez. Dar nici măcar nu lucrez. Asta a firea mea. Mi-a zis: urmărește-ți instinctul, fă ce îți dictează inima și sufletul, fă-ți datoria. A fost un om fantastic. Am fost bulversat și am plâns când am auzit că nu mai e", a mărturisit Gînju.

Unul dintre cei mai căutați instructori de înot de la Baia Populară Sibiu, Adrian Gînju îi învață atât pe copii, dar mai ales pe adulți.
Este specialist în tehnica respirației în apă. Practic, el îi învață pe adulți să își învingă frica de apă, notează Agerpres.

Pentru cei care știu să înoate, Adrian Gînju este cel care îi ajută să își perfecționeze toate stilurile de înot. Asta a făcut și în SUA, cu mulți oameni, inclusiv câteva vedete sau copiii lor, cum a fost cazul Madonnei care și-a lăsat copiii pe mâna instructorului român, relatează agenția citată.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod