Românul care l-a antrenat pe Robin Williams pentru Ironman

Robin Williams a legat o prietenie frumoasă cu instructorul român de înot


Patru lecții de înot cu fostul campion al României i-au fost suficiente lui Robin Williams pentru a face față cursei de la triatlon, dar mai ales pentru a lega o prietenie care dăinuie dincolo de moarte.

A fost un om desăvârșit. Peter PanAdrian Gînju
"Spunându-i ceea ce fac, că sunt specializat în tehnica respirației și îmbunătățirea stilului de a înota, că fac toate stilurile de înot, el m-a întrebat dacă sunt disponibil să ia lecții cu mine.
I-am răspuns: <<absolut>>. Și l-am întrebat, când începem. Mi-a răspuns că mâine dimineață. La șase dimineața a fost prezent la bazin. Prima ședință am încercat să ne acomodăm unul cu altul, că nu ne cunoșteam. A doua ședință am început să comunicăm. La a treia ședință eram high-five (bate palma — n.r.). La a patra ședință a înțeles tot ce i-am spus, a înotat două mile. După a patra ședință, i-am spus: Robin, au mai rămas șase ședințe. Ce facem? Îți dau banii înapoi? El mă plătise înainte.
La care el a spus: Dacă mă mai întrebi o dată, dacă să îmi dai banii înapoi, nu o să mai vorbesc cu tine niciodată. La care l-am întrebat totuși cum să mă revanșez. Am mers înapoi la Nelu, la restaurant, și am băut două sticle de Dom Perignon"
, a povestit Adrian Gînju.

După ce a terminat cursa cu bine, Robin Williams a venit la Adrian Gînju și i-a mulțumit că l-a ajutat.

Experiența cu "elevul" Robin Williams este de neuitat pentru instructorul român. "Robin știa să înoate, el vroia să termine cursa cu bine, nu să o câștige.
Când mi-a mulțumit, mi-a zis ceva ce mi-a dat de gândit. Ai un talent extraordinar, dar nu e suficient să ai doar asta. Trebuie să dai mai departe. Știi care e secretul? Dacă o dată sau de mai multe ori faci ceva bun pentru semenul tău, fără să aștepți nimic ca recompensă, o să te simți atât de liniștit că ai făcut ceva. Îți promit că o să fie bine"
, a mărturisit Adrian Gînju, vizibil emoționat.

Brusc, el și-a amintit cum a ajuns să-l cunoască pe Robin Williams. "Un bun prieten din București, curier pe bicicletă, mi-a dăruit prima dată când ne-am cunoscut un CD cu două remarcabile filme ale lui Robin Williams: <<Regele pescar>> și <<Patch Adams>>.
Recunosc, am văzut și revăzut de câteva zeci de ori filmul <<Regele pescar>>. Nu aș putea uita niciodată secvențele cu Robin Williams din <<Regele pescar>>, în care acesta dă lecții despre prietenie și dragoste de viață și oameni"
, a spus Adrian Gînju.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod