Românii le cer scuze japonezilor pentru primirea fără respect a premierului nipon

Românii i-au transmis scuze pe Facebook premierului japonez Shinzo Abe pentru lipsa de diplomaţie a politicienilor români. Mesajele emoţionante au fost preluate de presa niponă.

Premierul Shinzo Abe a fost nevoit să-şi modifice, marţi, programul din cauza demisiei lui Mihai Tudose din funcţia de premier al României. Demnitarul japonez a fost nevoit să renunţe la vizita pe care trebuia să o facă la Palatul Victoria şi a mers cu soţia sa, Akie Abe, la Muzeul Satului din Bucureşti.

Mihai Tudose a demisionat luni seara din funcţia de premier, cu câteva ore înainte de vizita oficialului nipon, ca urmare a retragerii sprijinului politic din partea PSD. Tudose a anunţat că nu va asigura interimatul.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, s-a aflat marţi la Bucureşti, o deplasare istorică, întrucât niciun şef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în România.

Ruşinaţi de această situaţie, românii au cerut scuze pe pagina de Facebook a ambasadei Japoniei la Bucureşti.

Gestul lor nu a trecut neobservat de presa niponă, iar Japan Today a relatat despre acest subiect.

"Excelenţei Sale, Domnului ambasador Kisaburo Ishii. În nume propriu aş dori să urez bun venit Premierului Japoniei în ţara noastră unde mi-aş fi dorit să fi fost primit cu respectul cuvenit de către autorităţile române. Îmi cer scuze, eu ca cetăţean, pentru lipsa de curtoazie a reprezentanţilor guvernului"
, a scris A. Argesiu.

O altă persoană şi-a cerut scuze, "ca cetăţean român", pentru faptul că primirea premierului nipon nu s-a făcut într-un mod corespunzător.
"Dvs. ştiţi foarte bine că românii sunt oameni ospitalieri şi atenţi, dar, din păcate, sunt conduşi prost!", se arată într-un mesaj.

"Ca simplu cetăţean român îmi cer scuze pentru modul în care Guvernul ţării mele a tratat această vizită oficială!", a scris un utilizator.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod