Pompierul erou care a reuşit un miracol: Cum a salvat o femeie care a sărit de la etaj - VIDEO

Un pompier a devenit erou naţional după ce i-a salvat viaţa unei femei care a sărit pe fereastră. Modul în care a prins-o din zborul spre moarte a uimit pe toată lumea.

Tomas Jaunzems, un pompier leton, nu va uita niciodată ziua în care a salvat o femeie din ghearele morţii. Oricât le-ar fi povestit el tuturor, nimeni n-ar fi înţeles cu adevărat cum a reuşit el cu o singură mişcare să o prindă pe femeia care sărise de la etaj. Intervenţia lui a fost înregistrată, iar imaginile publicate pe Facebook au devenit imediat virale. Privind secvenţele, e uşor de înţeles de ce.

"În weekend am primit un apel dintr-un bloc de apartamente unde exista suspiciunea că o persoană vrea să sară în gol de la etajul patru", a relatat un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri.

Ajuns la faţa locului, Jaunzems n-a avut prea mult timp de gândire la dispoziţie. Realizând că o femeie se pregătea să sară de la etajul de deasupra lor şi nu mai aveau timp să ajungă sus la ea, pompierii s-au aşezat la fereastră, încercând să o prindă din zbor. Jaunzems aştepta ca ea să ajungă în dreptul său, iar un coleg îl sprijinea cât mai bine, pentru ca acesta să poată prelua şocul cât mai bine. În acest timp, o altă echipă încerca să urce repede pe acoperiş pentru a o putea prinde pe sinucigaşă, dar n-a ajuns la timp - pompierii tocmai au observat că aceasta a sărit în gol.
Ceea ce a urmat se poate vedea în imaginile filmate - intervenţia miraculoasă a lui Tomas Jaunzems este pe cât de neaşteptată, pe atât de inexplicabilă.

Tomas a povestit apoi că nu a exersat niciodată acest scenariu de intervenţie. "A fost prima oară când am făcut asta, nu am exersat o salvare de acest gen. E aproape imposibil să vă spun care a fost cel mai greu lucru în acea zi, pentru că fiecare zi e diferită în viaţa unui pompier. Noi facem tot ce putem, să ajutăm oamenii!", a spus eroul leton.

Întrebat dacă a socotit câte vieţi a salvat, pompierul a rămas modest: "În cinci ani de muncă, au fost multe situaţii - incendii, accidente auto şi în aproape toate oamenii au nevoie de ajutor.

Lucrăm în echipă şi nu stau să număr câte vieţi am salvat."

"Am decis să fiu pompier pentru că sunt un patriot şi vreau să ajut oameni, să salvez vieţi omeneşti şi casele lor, aceasta este motivaţia mea"
, a spus Jaunzems pentru Bored Panda.

Ministrul leton de Interne, Rihards Kozlovskis, s-a declarat mândru de fapta celor doi pompieri: "Munca salvatorilor este foarte specială - necesită curaj, profesionalism şi abilitatea de a acţiona rapid şi decisiv în situaţii complicate şi adesea neobişnuite. Sunt mândru de aceşti doi pompieri salvatori care au salvat o viaţă omenească", a spus demnitarul, care le-a oferit distincţii pentru intervenţia lor.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod