Poliţia a deschis o anchetă în cazul copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie"


Poliţiştii au ridicat vineri de la Spitalul "Marie Curie" documente care-i vizează pe cei 11 copii transferaţi din Argeş, dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat. În plus au fost cerute documente de la Agenţia de Mediu, DSP Argeş, Apele Române şi trei mari distribuitori de apă.
Surse apropiate anchetei au declarat vineri pentru agenţia Mediafax că poliţiştii au cerut documente de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Agenţia de Mediu, Apele Române, precum şi dela trei mari furnizori de apă, urmând să le primească în cursul zilei.

De asemenea, anchetatorii au solicitat fişele medicale şi foile de internare ale copiilor de la toate spitalele unde au fost internaţi, respectiv Spitalul de Urgenţă Argeş-Piteşti, Spitalul de Pediatrie Argeş şi Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat, au declarat pentru Mediafax sursele citate.

Patru poliţişti au ajuns vineri dimineaţa la Spitalul "Marie Curie", de unde au ridicat foile de observaţii ale celor 11 copii transferaţi de la unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş. De asemenea, poliţiştii au vorbit cu părinţii copiilor, dar şi cu medicii care îi îngrijesc, a declarat pentru Mediafax dr.
Dan Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie".

Anchetatorii au solicitat spitalului şi documentele privind copilul de 11 luni, care a decedat în 4 februarie în urma unei infecţii grave cu bacteria E.coli.

Între timp, numărul copiilor transferaţi din Argeş a crescut la 16. Încă un bebeluş cu infecţia rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balş.

"În prezent, se derulează o ancheta epidemiologică în cadrul căreia echipe formate din specialişti ai DSP recoltează probe de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei"
se spune într-un comunicat al Direcţiei de Sănate Publică Argeş.


Foto: Mediafax

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • XYZ pe 12 Feb 2016, 15:54
    DAR SE

    Putem dormi linistiti acum, Garcea vegheaza.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod