Piese vestimentare timeless: cum alegi modele care nu se demodează

Atunci când îţi alegi hainele, nu este atât de important să ţii cont de trenduri. Nu toate trendurile ţi se vor potrivi sau te vor face să te simţi confortabil, iar stilul tău personal nu trebuie să se schimbe de la un sezon la altul.
Este important să îţi găseşti stilul personal, care te caracterizează şi te face să te simţi bine în pielea ta. Astfel, vei putea să îţi creezi o garderobă cu piese timeless, care nu se demodează uşor şi care ţi se potrivesc mănuşă.
 
Descoperă câteva sfaturi utile pentru a alege piese vestimentare ca să treacă cu brio proba timpului:
 

 
Elegant vs. casual

 
 
Atunci când vrei să alegi piese clasice pentru garderoba ta, este bine să împarţi dulapul în două categorii: haine elegante şi haine casual. Astfel, vei putea alcătui câte o listă pentru fiecare categorie. Bineînţeles, există şi haine care se pot încadra la ambele categorii, precum sacourile. Poţi purta sacouri cu blugi şi tricou, dar şi cu haine elegante. Dacă îţi doreşti să porţi astfel de piese, precum sacourile, în mai multe combinaţii, atunci alege nuanţe uşor de asortat, cum ar fi negru sau bleumarin.
 
Lista de haine casual poate conţine piese timeless pentru evenimente de zi, birou, shopping sau plimbări, de la sacouri, tricouri sau blugi şi până la pulovere, pantaloni office sau rochii simple. Lista de haine elegante poate conţine piese precum rochiile de seară, pantofii eleganţi, fustele și bluzele de ocazie.
 
Odată ce ai stabilit ce piese de bază îţi trebuie, poţi căuta pe internet modele clasice ale acestor tipuri de haine. În cazul rochiilor poate fi vorba de little black dress sau de rochii din materiale fine, precum satinul. În cazul blugilor, poţi găsi modele din denim albastru, care se poartă de zeci de ani, cum ar fi blugii skinny. 
 
Poţi găsi modele clasice pentru orice tip de haină, iar cel mai uşor mod de a-ţi da seama dacă alegi o piesă timeless este să faci un exerciţiu de imaginaţie.
 
Este posibil să poţi purta cu succes haina respectivă peste 10 ani? Ai fi putut să porţi cu succes respectivă haina acum 10 ani? Dacă răspunsul este “Da” în cazul ambelor întrebări, atunci cel mai probabil ai ales o piesă clasică.  
 

 
Croiuri care îţi flatează silueta

 
 
Piesele timeless nu se demodează uşor, însă asta nu înseamnă că trebuie să porţi haine care nu îţi vin vine. Atunci când alegi haine cu un croi clasic, asigură-te că acestea ţi se potrivesc. Spre exemplu, dacă consideri că blugii skinny nu îţi flatează silueta, îndreaptă-te către alte modele clasice, precum jeanşii evazaţi sau boot cut. Acelaşi lucru este valabil pentru orice piesă pe care o incluzi în garderoba ta. 
 
Vestea bună este că nu croiul caracterizează de cele mai multe ori piesele timeless, ci culoarea, materialul şi lipsa inserţiilor speciale. 
 

 
Culori neutre

 
 
Există o mulţime de culori din care poţi alege, însă dacă vrei piese timeless, optează pentru nuanţe uşor de asortat, care inspiră eleganta şi rafinament, precum bej, alb, negru, bleumarin sau gri. Bineînţeles, nu trebuie să te fereşti nici de culori puternice, însă alege-le cu atenţie, pe cele mai rafinate. Printre cele mai bune alegeri se număra verde smarald, albastru regal, corai sau roşu Ferrari.
 

 
Mai puţine inserţii pe haine

 
 
Piesele timeless se pot purta ani în şir, iar lipsa inserţiilor îţi va fi de mare ajutor. Simplitatea este cea mai bună opţiune în cazul hainelor care nu se demodează, aşa că renunţă la tricourile cu paiete şi mesaje, la blugii prespălaţi, rupţi sau cu strasuri, dar şi la rochiile cu prea multe aplicaţii. Dacă îţi doreşti să evidenţiezi o ţinută, poţi folosi bijuterii sau alte accesorii şi nu trebuie să te bazezi pe haine foarte încărcate.
 
Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a alege piese vestimentare care nu se demodează uşor şi pe care le poţi purta ani în şir. Optează pentru modele care ţi se potrivesc şi care îţi flatează silueta şi nu ţine cont de trenduri sau tendinţe, deoarece acestea sunt trecătoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod