pokemon

Mesajul emoţionant al copiilor sirieni pentru fanii Pokemon Go: Găsiţi-ne şi veniţi să ne salvaţi!

Opoziţia siriană a lansat joi, un apel la comunitatea internaţională, cerând ca, în loc să fie promovat jocul Pokemon Go, să existe operaţiuni de localizare şi salvare a copiilor din Siria afectaţi de război.

"În timp ce întreaga lume este înnebunită de mania Pokemon Go, copiii din Siria solicită atenţia comunităţii internaţionale: «Găsiţi-ne şi veniţi să ne salvaţi!»", scrie cotidianul La Stampa, citat de Mediafax, amintind că războiul civil din Siria durează de cinci ani şi s-a soldat cu sute de mii de morţi.

Apelul a fost lansat prin intermediul biroului de presă al Forţelor Revoluţionare din Siria (RFS), cu hashtagul #PokemonInSyria, informează ziarul britanic The Telegraph.

pokemoni

"Suntem în Kafer Nbl, în provincia Idlib; veniţi să ne salvaţi!"
, precizează organizaţia afiliată opoziţiei care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad.

"În timp ce în restul lumii obsesia pentru Pokemon Go acaparează oamenii din ce în ce mai mult, unii alergând pur şi simplu cu telefoanele în mâini, în Siria, afectată de cinci ani de război civil, personajele animate sunt folosite în alt scop", notează site-ul publicaţiei italiene The Post Internazionale.

Pokemon Go

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).

Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi, notează Mediafax.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod