Magneziul este esenţial pentru funcţionarea normală a organismului

Nutrienţii din alimentaţia zilnică reprezintă o componentă esenţială pentru o dezvoltare armonioasă. Alături de vitamine şi calciu, un rol important în procesul de creştere al celor mici îl are magneziul.
Acesta ajută la buna funcţionare a muşchilor şi a sistemului nervos şi contribuie la formarea dinţilor. Conform unui studiu prezentat de NESTLÉ Nesquik şi realizat de Linus Pauling Institute, organismul are nevoie de magneziu pentru a reţine energia din alimente, fiind un element util pentru copiii foarte activi ce au nevoie de energie pentru activităţile zilnice. De asemenea, alături de Vitamina D şi calciu, magneziul contribuie la menţinerea unui sistemul osos adecvat.

Studiile citate arată că până la vârsta de trei ani organismul are nevoie de aproximativ 40-80 mg magneziu/zi şi necesarul zilnic creşte progresiv la 120 mg/zi la 4-6 ani, până la 170 mg/zi pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani.
Pentru a include magneziul în alimentaţia zilnică a celor mici, părinţii le pot prepara mâncăruri ce conţin cereale integrale, legume verzi, nuci, brânză tofu, banane sau făină de ovăz. Este suficient ca alimentele ce conţin magneziu să fie introduse în meniu o dată la câteva zile în preparate diverse, pentru a oferi varietate celor mici.

Ca parte dintr-o alimentaţie echilibrată şi diversificată, alături de alimentele ce conţin magneziu, părinţii pot include în meniul zilnic şi un pahar delicios de lapte preparat cu Nesquik Plus cacao instant ce asigură copiilor 30% din cantitatea zilnică recomandată de calciu şi 15% din doza zilnică recomandată din vitaminele:  C, E, B1, B3, B6 şi B9.
 

Este recomandat ca sursele de magneziu să fie prezente în consum în fiecare zi, iar meniul zilnic să asigure şi necesarul de calciu, vitamine, proteine, glucide şi lipide. Astfel, copiii vor avea energia  necesară pentru a se juca sau a se concentra la activităţile şcolare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod