Lucian Mîndruță, ipoteză-șoc despre eleva dispărută: "Se depun eforturi ca să nu povestească nimic"

Iulia Ionescu a fost găsită, sâmbătă după-amiază, într-un tren care venea de la Suceava la Bucureşti. Lucian Mîndruţă a prezentat pe blogul său o ipoteză surprinzătoare. El crede că există interese pentru ca acest incident să fie muşamalizat.

Dispărută de miercuri, când nu a mai ajuns la şcoală, fata în vârstă de 15 ani ar fi fost însoţită la gară de un bărbat îmbrăcat în straie de călugăr, ea purtând veșminte monahale pe care le-a schimbat în tren.

Pentru găsirea tinerei de 15 ani, Poliţia susține că a colaborat cu SRI şi DGIPI, însă şeful de tren susţine că a sunat la 112 după ce s-a convins că a recunoscut-o pe eleva dispărută de acasă.

Patriarhia Română a anunțat că nu sunt date din care să rezulte că Iulia ar fi mers la o mânăstire din zona Sucevei, iar şeful de tren spune că fata a fost însoţită la gară de un bărbat îmbrăcat în straie de călugăr, care i-a şi cumpărat biletul de tren.

Lucian Mîndruţă a prezentat, pe blogul său, o ipoteză tulburătoare.

el crede că există interese pentru ca acest incident să fie muşamalizat.

"Povestea Iuliei Ionescu, plecată de la Bucureşti să se călugărească în Moldova sună romantic şi adolescentin. Să-l descoperi pe Dumnezeu, să-i dedici viaţa, să fii mireasa lui Hristos... Sună bine, însă nu şi legal. La 15 ani nu ai voie să te căsătoreşti nici măcar cu un bărbat în carne şi oase. La 15 ani nu ai discernământul necesar pentru a-ţi dedica viaţă cuiva. La 15 ani, singurii care te pot îndruma sunt părinţii tăi. Nu confesorul şi nici diriginta. Părinţii", a scris jurnalistul.

Mîndruță consideră că acum se încearcă omiterea unor informații pentru ca Biserica să nu fie implicată negativ într-un caz de dispariție a unui minor: "La Suceava, există informaţii că a fost dusă la tren de un călugăr.
Informaţii iniţiale pe care cineva încearcă acum să le scoată de pe piaţă. Nu m-ar mira ca şi şeful de la CFR să-şi retragă declaraţia. Pentru că cineva în sutană să iasă bine."

"Şi totuşi, nu pot să nu pun câteva întrebări: Unde a fost fata atâtea zile? Miercuri noapte în tren, să zicem. Dar totuşi, unde a dormit joi? Vineri noapte? Unde? Pe stradă? Nu cred, e frig în Moldova. La un hotel? Ar fi fost găsită. La vreun prieten? Nu are unul nici măcar la Bucureşti. Nu, părerea mea e că a mers la sigur, la o mănăstire. Şi că acum se depun toate eforturile că fata să nu povestească nimic şi totul să fie muşamalizat", a explicat el.


"Eu nu cred că autorităţile ecleziastice de la Bucureşti au vreo vină. Cred că mai degrabă discutăm de o lipsa de sinceritate locală, din parte celor care au adăpostit-o atâtea zile. Oricum ar fi, undeva, la mijloc, e o minciună. Tocmai de aceea îi încurajez pe colegii jurnalişti să întrebe în continuare: ce s-a întâmplat în acest timp? Are Patriarhia control complet asupra mănăstirilor sale? Joi aveam un comunicat că Patriarhia încearcă să afle dacă fata e la vreo mănăstire. A aflat? Au fost minţite autorităţile bisericii de la Bucureşti de către călugării care în acel moment (ipoteza mea) foarte probabil o adăposteau? Dincolo de toate: e legal să iei în custodie, într-o mănăstire, un minor? Nu, nu moral.
Asta am stabilit deja: să sculptezi cu cădelniţa şi mătăniile în destinul fragil al unei fete naive nu e vreun semn de dragoste faţă de Dumnezeu. E doar un semn de iresponsabilitate faţă de oameni. Deci: e legal să-mi ţii copilul, fără să-l pui să sune acasă?"
, a adăugat Lucian Mîndruţă.


Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anna pe 16 Feb 2014, 13:17
    Am ajuns prea departe cu "prea-sfintii" in tara asta

    Foarte mare dreptate! Personal, in locul parintilor fetei, pe popa de la biserica din Militari l-as face raspunzator total. Cum de se considera astfel de "persoane" mai presus de lege ?!!?? Copilul are familie, este minor si era in pericol de a parasi casa parinteasca, iar popa nu anunta parintii ?!!? Ce "spovedanie" domnule, la 15 ani ? Chiar am ajuns o natie de tampati ? Ne supunem tuturor idioteniilor posibile... Eu va spun ca praful s-ar fi ales de "sfintia sa" daca era copilul meu!

    11
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod