Kate Middleton primește noi titluri de la Regele Charles. Unul dintre acestea marchează legătura dintre bunicul ei si Prințul Philip

Regele Charles a anunțat numiri militare pentru membrii activi familiei regale, inclusiv Regina Camilla, Prințul William, Prințesa Kate, dar și pentru alții.
 Palatul Buckingham și Regele Charles au anunțat, vineri, noi numiri militare pentru nouă membri ai familiei regale, inclusiv prințesa de Wales. Regele, Regina Camilla, Prințul William, Prințul Edward, Sophie, Ducesa de Edinburgh, Prințesa Anne, Prințul Richard și Birgitte, Ducesa de Gloucester au primit, de asemenea, noi roluri regale.

 
Titluri militare pentru nouă membri ai familiei regale 

 
 
Toate aceste fețe regale dețineau, deja, o serie de afilieri militare, iar actualizarea vine cu o lună înainte de prima Zi de Aderare a Regelui Charles.
„După aderarea Majestății Sale, Regele are plăcerea de a anunța numiri militare suplimentare pentru membrii care lucrează ai Familiei Regale. Noile numiri vor continua să reflecte relația strânsă dintre Forțele Armate și Familia Regală în timpul domniei Majestății Sale”, se arată în anunțul emis de Palatul Buckingham.

 
Kate devine comandor onorific al Royal Air Force, unde a slujit și bunicul ei

 

Prințesa Kate, în vârstă de 41 de ani, devine comandor-șef al Fleet Air Arm, colonel-șef al Primei Gărzi Dragoon a Reginei și comoandor onorific al Royal Air Force Coningsby.
Ultima numire este deosebit de sentimentală pentru Kate, deoarece unul dintre bunicii ei a servit în Royal Air Force (RAF) – și ar fi lucrat cu Prințul Philip! Potrivit Hello!, căpitanul Peter Middleton a zburat ca și copilot cu Prințul Philip în timpul unui turneu aerian în America de Sud, în 1962.
 


Soțul ei, fost pilot RAF, comandant onorific

 

Noua numire a lui Kate la RAF întărește o legătură cu filiala care era deja puternică.
Soțul ei a zburat ca pilot RAF Search and Rescue cu sediul la RAF Valley din Anglesey, Țara Galilor, din 2010 până în 2013, iar cuplul are alte întâlniri legate de RAF. Prințul de Wales, în vârstă de 41 de ani, este Comandant Onorific al RAF Coningsby, în timp ce Prințesa Kate este Comandor Onorific al Cadeților Aerieni. În iulie, William și Kate și-au luat cei trei copii - Prințul George, 10 ani, Prințesa Charlotte, 8 ani și Prințul Louis, 5 ani - pentru o excursie de familie la Royal International Air Tattoo la RAF Fairford, cel mai mare spectacol aerian militar din lume.

La fel ca și Kate, Palatul Buckingham a anunțat că prințul William a primit și trei noi numiri. Moștenitorul tronului britanic va fi acum cunoscut sub numele de Colonel-șef, Regimentul Mercian; colonel-șef, Corpul Aerien al Armatei; și Royal Honorary Air Comandor, RAF Valley – unde a zburat anterior ca pilot.
 


Regele Charles și-a asumat mai multe afilieri militare

 

În timp ce regele Charles, în vârstă de 74 de ani, a devenit șef al forțelor armate când a accesat tronul, după moartea reginei Elisabeta, în septembrie 2022, el își asumă și mai multe afilieri militare. Regele este acum sponsor al HMS Queen Elizabeth, colonelul șef al Gărzilor Dragoonilor Regale Scoțiene, colonelul șef al Regimentului Regal de Tancuri, căpitanul general al artileriei regale, căpitanul general al Companiei de Artilerie Onorabilă, colonel.
-Șef al Regimentului Regal al Scoției, Commodor Onorific al RAF al RAF Marham și Comandor al Regimentului RAF.

Regele se poate simți în mod deosebit conectat la HMS Queen Elizabeth și afilierile RAF, deoarece s-a antrenat și a servit atât în Royal Navy, cât și în Royal Air Force, în timpul în care era moștenitorul tronului.
 

 
Regina Camilla, colonel-șef, în locul Prințului Andrew

 

Soția sa, Regina Camilla, devine patrona Departamentului Capelanii Armatei Regale. Camilla, în vârstă de 76 de ani, acționează și ca colonel șef al Royal Lancers (regimentul cu care a servit răposatul ei tată, maiorul Bruce Shand, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), precum și colonel șef al The Rifles și colonel al Gardierilor.
Rolul regal al Camillei în Gărzile Grenadier a fost anunțat la aproape un an după ce Prințul Andrew a fost înlăturat din funcție. În ianuarie 2022, regina Elisabeta și-a deposedat al doilea fiu de titlurile și patronajul său militar, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală într-un proces intentat de Virginia Roberts Giuffre, o presupusă victimă a infractorului sexual condamnat Jeffrey Epstein. Prințul Andrew a negat orice faptă greșită și a stabilit o înțelegere cu Giuffre în afara instanței în februarie 2022.
În decembrie, regele Charles și-a numit soția pentru rolul ceremonial alături de celebrul regiment.
De asemenea, monarhul l-a făcut pe Prințul William Colonel de onoare al Gărzilor Galilor și pe Prințesa Kate Colonelul de onoare al Gărzilor Irlandeze (preluând titlul după soțul ei!) în aceeași moțiune.
 


Titluri militare pentru sora și fratele mai mic al Regelului Charles

 
 
Vineri, regele Charles a acordat în continuare noi numiri pentru singura lui soră și fratele mai mic. Prințesa Anne, în vârstă de 72 de ani, devine colonel-șef adjunct al Regimentului Regal al Scoției, „recunoscând legăturile puternice ale Alteței Sale Regale cu Scoția” și legăturile existente cu regimentul în calitate de colonel șef al Batalionului 1, Regimentul Ranger și Batalionul 6, Regimentul Regal al Scoției.

Între timp, Prințul Edward, în vârstă de 59 de ani, a fost numit colonel șef al Gărzilor Regale Dragoon și colonel șef al husarilor regali ai reginei. A fost un an semnificativ pentru Prințul Edward, pe care Regele l-a numit Duce de Edinburgh de ziua sa în mai. Titlul a fost creat pentru tatăl lor, Prințul Philip, când s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta de atunci, în 1947, iar soția lui Edward, Sophie, a devenit Ducesă de Edinburgh în aceeași perioadă.

 
Sophie, soția prințului Edward, numită colonel regal, în locul lui Andrew

 

Palatul a anunțat că Sophie, în vârstă de 58 de ani, va fi colonelul șef al Regimentului Regal Irlandez și colonelul regal al Reginei Own Yeomanry.
Numirea lui Sophie în Regimentul Regal Irlandez ocupă o funcție deținută anterior de Prințul Andrew, conform BBC, la fel ca și rolul anunțat anterior al Reginei Camila în Royal Lancers.


Pentru a completa rândurile, vărul Reginei Elisabeta, Ducele de Gloucester, este acum comodor-șef al Forțelor Aeriene Regale Auxiliare, în timp ce soția sa Birgitte este colonel-șef al Corpului Adjutantului General.
 


Familia regală lucrează la imaginea de familie unită

 

Regele Charles, Regina Camilla, Prințul William, Prințesa Kate, Prințesa Anne, Prințul Edward, Sophie, Prințul Richard și Birgitte au apărut împreună pe balconul Palatului Buckingham în ziua încoronării Regelui și Reginei din mai și din nou pentru prima Trooping the Colour of domnia sa regală în iunie. Aparițiile au creat un portret clar al familiei regale care lucrează astăzi.
 
Sursa foto: Hepta 
11 August 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod