Incendiul din Club Colectiv, tragedia anului 2015 din România

Au murit 63 de oameni în urma unui concert. Erau tineri ieşiţi în oraş într-o seară de vineri. Sistemul de urgenţă şi cel medical nu au funcţionat. Accidentul a provocat prăbuşirea clasei politice

Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu au ratat să ceară ajutor străin. Foarte mulţi răniţi au pierit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Criza din Colectiv a zguduit întreaga societate românească. Efectele acestei drame sunt departe de a se fi stins.

Nu a existat o tragedie mai mare de la Revoluția din 1989 încoace. Toți cei care au decedat erau oameni tineri. Impactul asupra societății a fost maxim. Populația a asistat neputincioasă la bâlbâielile autorităților.

Ancheta penală e în curs de desfășurare. Au fost arestați proprietarii clubului, inspectorii-pompieri care s-au făcut că vin în control și primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
Tragedia a zguduit întreaga țară din temelii. Protestele de stradă au dus la căderea Guvernului Ponta. La două luni de la accident, încă există o mare sensibilitate în jurul acestui subiect.
Părinții celor decedați vor să dea autoritățile în judecată și, probabil, 2016 va fi marcat de procese civile și penale ca efect al acestui eveniment.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod