George, Charlotte și Louis, roluri principale la încoronarea bunicului lor. Palatul Buckingham confirmă că Harry și Andrew vor fi în planul doi

Eveniment de importanță în întreaga lume, nu doar pentru locuitorii Marii Britanii și Irlandei de Nord, încoronarea Regelui Charles va avea loc astăzi. Prinții George, Charlotte și Louis, copiii prințului William, vor avea roluri principale la ceremonia de încoronare a bunicului lor. Palatul Buckingham confirmă că Harry și Andrew vor fi în planul doi.
Prințul Louis urmează să aibă un rol principal în Încoronarea de astăzi, în timp ce prinții Andrew și Harry vor primi un loc mai în spate, în planul doi.
 


Harry și Andrew, în planul doi

 

Louis, care a împlinit doar cinci ani în urmă cu două săptămâni, este programat să participe la Procesiunea Regelui și a Reginei de la Westminster Abbey. Asta în timp ce Palatul Buckingham confirmă că Harry și Andrew vor fi în planul doi.

Ordinul Serviciului Coroanei, publicat astăzi, arată că acesta urmează să apară alături de sora Charlotte, în vârstă de opt ani, într-o plimbare ceremonială, la sfârșitul festivității de încoronare, ce va două ore. Mai mult, micuța prințesă s-ar putea să apară și în balconul Palatului Buckingham, împreună cu părinții și frații săi.
 


Prințul Louis, în trăsură, va face cu mâna mulțimii

 

Tânărul print Louis, care a fost un deliciu pentru public, cu gesturile sale jucăușe, la Jubileul de platină al Reginei Elisabeta, în urmă cu un an, urmează să fie, de asemenea, într-o trăsură, pentru a face cu mâna mulțimii în cadrul procesiunii de încoronare, pe traseul de 1,3 mile, de la Westminster Abbey înapoi la Palatul Buckingham.

Prințul și Prințesa de Wales, Prințul George și Prințesa Charlotte urmează să fie, de asemenea, în trăsura din spatele celei Gold State, a Regelui și Reginei.

 
George, cel mai tânăr viitor rege, cu rol ceremonial într-o procesiune de încoronare

 

Prințul George, în vârstă de nouă ani, va fi cel mai tânăr viitor rege care a avut vreodată un rol ceremonial la o încoronare, deoarece apare pe una dintre Paginile de Onoare ale Regelui.

Toți cei trei copii au exersat în această săptămână, inclusiv cu o repetiție completă, ce a avut loc, miercuri, la Westminster Abbey.
 
 

 Kate confirmă: Copiii au făcut repetiții pentru ceremonie

 

La începutul acestei săptămâni, mama lor, Kate, le-a spus oamenilor, în centrul Londrei, că cei trei copii ai săi au fost „cufundați” în repetiții.
Ea a mai adăugat, referitor la repetiții: „După ce am făcut câteva, cred că toată lumea este puțin mai relaxată”. 
Surse apropiate lui William și Kate au avertizat, aseară, că Louis, deși este listat în programul oficial al evenimentelor, va fi confirmat abia în această dimineață
Aceștia subliniază că părinții lui vor lua decizia finală cu puțin timp înainte de Încoronare.
 

Harry și Andrew, fără rol ceremonial

 

Dar prințul Andrew (63 de ani), căzut în dizgrație, și prințul Harry (38 de ani), stabilit în California, au fost retrogradați pe scaunele din spate, ale familiei regale, la ceremonia de încoronare.

Deși nu a fost dezvăluit niciun plan de locuri, niciunul nu va avea un rol ceremonial și nici măcar nu va apărea în trăsuri sau procesiuni.
Dar Harry și Andrew vor sta în interiorul Abației împreună cu alți membri ai familiei regale.

 
Andrew a fost lipsit în ultimii ani de majoritatea titlurilor sale și îndepărtat din funcțiile regale din cauza prieteniei sale cu regretatul finanțator american Jeffrey Epstein, un infractor sexual condamnat, și a unei acuzații conexe de agresiune sexuală.
În februarie 2022, Andrew a finalizat un proces în care o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual când era adolescentă. El nu a fost acuzat de nicio infracțiune penală și a negat întotdeauna orice abatere.
Andrew avea reputația de a fi fost fiul preferat al regretatei regine Elisabeta, dar scandalul a fost prea mult pentru ea. Prințul a apărut rar în public de când a căzut în dizgrație.

Harry și Andrew sunt așteptați , să sosească la Great West Door în jurul orei 11. William și Kate vor sosi zece minute mai târziu, evitând fotografiile cu cei doi.

Prințul și Prințesa de Wales vor călători mai târziu în Procesiunea Încoronării de la Abație la Palatul Buckingham.

Prințesa Anne va merge în procesiune în calitate de Gold Stick în așteptare – în mod oficial garda de corp ceremonială a Regelui. 
 


7000 de militari participă la ceremonie

 
 
Aproximativ 7.000 de militari plus cai vor participa la cele două procesiuni dintre Palatul Buckingham și Westminster Abbey.

Peste 1.000 de oameni din Divizia Gospodărie se vor alinia pe străzi, astăzi, încă de la primele ore ale dimineții. 

S-a spus că regele și regina vor sta aseară la Clarence House, înainte de a merge la Palat în această dimineață.

Procesiunea Regelui – cu Charles și Camilla călătorind autoturismul official Diamond Jubilee – pornește de la Palatul Buckingham la ora 10.20.

Procesiunea se va derula de-a lungul The Mall, prin Trafalgar Square și de-a lungul Whitehall, ar trebui să ajungă la Abbey la ora 10.53.
 

 
Serviciul de încoronare va dura două ore și se va încheia cu un prânz privat

 

Familia regală și congregația de 2.300 de oameni își vor ocupa apoi locurile înăuntru pentru serviciul de încoronare de două ore.

În timp ce Charles, purtând coroana de stat imperială, și Camilla, purtând  coroana reginei Maria din 1911, părăsesc mănăstirea, familia - inclusiv George, Charlotte și Louis - se va alătura procesiunii.
Procesiunea Încoronării de întoarcere începe la ora 13:00 din spatele catedralei Westminster Abbey.
Numai membrii regali care lucrează pentru serviciul monarhiei sunt de așteptat să-și facă apariția pe balconul Palatului, dar s-ar putea să fie incluși și prinții George, Charlotte și Louis.

Dacă vremea permite, un zbor de șase minute, cu 60 de avioane, inclusiv Spitfires și Red Arrows, este așteptat la ora 14:30, înainte ca familia să-și petreacă după-amiaza cu un prânz privat.
6 Mai 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod