Elena Udrea

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute“

Instanţa supremă a condamnat-o marţi, în dosarul “Gala Bute”, pe Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a condamnat-o marţi, în dosarul “Gala Bute”, pe Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, care a recunoscut acuzaţiile aduse, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, informează cotidianul Adevărul.

Ana Maria Topoliceanu, fosta directoare a Companiei Naţionale de Investiţii, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Şi aceasta a recunoscut acuzaţiile.

La rândul lui, Tudor Breazu, fostul administrator al moşiei Nana a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Afaceristul Dragoş Botoroagă, care a recunoscut acuzaţiile, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării a fost condamnat la 4 ani cu suspendare.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.
 
Procesul s-a încheiat pe 1 martie. Magistraţii au amânat, în 13 martie, cu două săptămâni, pronunţarea în dosarul Gala Bute.
Completul de trei judecători de la instanţa supremă  a încheiat în 1 martie judecarea în fond a dosarului şi a amanât atunci pronunţarea pentru 13 martie, relatează News.ro.
 
Hotărârea nu este definitivă şi va putea fi atacată de procurorii DNA sau de către inculpaţi la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
 
Procurorul DNA a cerut la ultimul termen de judecată condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsă cu executare orientată spre maximum prevăzut pentru faptele de care este acuzată, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod