Drama din viața lui Horia Brenciu: Mama lui a murit de cancer când el avea doar 11 ani

Artistul trece din nou printr-un moment foarte dureros. Tatăl său, de care era foarte ataşat, a decedat duminică.

Zi grea pentru Horia Brenciu. Tatăl cântăreţului, Radu, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 85 de ani. Înmormântarea va avea loc astăzi.

Horia Brenciu a fost crescut doar de tatăl său de la vârsta de 11 ani, când mama lui a încetat din viaţă, răpusă de cancer. De-a lungul timpului, artistul a vorbit de multe ori, cu mare mândrie, despre tatăl său, pe care îl vizita foarte des la Braşov, acolo unde locuia bătrânul şi posta mereu pe paginile de Facebook imagini cu acesta.

Radu Brenciu era cel mai mare fan al fiului său şi deseori se afla în primele rânduri la concertele pe care Horia le susţinea la Braşov sau la Sala Palatului.

Pentru Horia, care a crescut fără mamă, tatăl lui a fost un sprijin foarte important toată viaţa. El a povestit, într-un interviu acordat revistei Formula As, cântăreţul a vorbit despre moartea mamei şi despre cât de mult a contat pentru el tatăl său. "Tata s-a căsătorit la 40 de ani, pe mine m-a făcut la 41 de ani. Mama - din câte am apucat eu s-o cunosc, până la cei 11 ani ai mei (atâta aveam când ea a <<plecat>> răpusă de un cancer) - a fost şi a rămas în inima mea chintesenţa a ceea ce se cheamă o mamă în adevăratul înţeles al cuvântului. O <<Penelopa>>, dacă vreţi, care, tot aşteptându-l pe Ulysse, avea grijă de casă şi de copii. Adică de mine şi de fratele meu, cu un an mai mic, Marius. Mama avea o voce frumoasă. A cochetat cu teatrul muzical, cu scena, cu teatrul în general...

Era soprană chiar la Teatrul muzical, la Redută (<<Reduta>> este cea mai veche sală de teatru din Braşov, de pe lângă Piaţa Sfatului)", a povestit artistul.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Elena pe 12 Ian 2016, 16:28
  Fii binecuvantat, iar pe TATA,"Dumneezeu sa-l ierte!"....

  ...., intrucat asa se spune pana la Parastasul de 6 saptamani! Horia, mama, esti mereu pe buzele mele! Mereu spun la necunoscatori ca fiul meu, medic si ec. marketing, decedat acum 1 an, la 42 de ani, de infarct absolut, era copia fidela a ta si a lui Teo, combinate! Daca te cunosti si o stii, si pe Teo cum este, asa era COPILUL meu scump si drag si, nu numai ca era jovial si pontos ca voi, inteligent si cu spirit ludic, performant si incadrat in cotidian, ci si credincios, familist, fidel (casatorit 19 ani ), empatic, altruist, genereos etc, iar "cireasa pe tort" este ca a fost la fel ca voi, "OM de TELEVIZIUNE" iscusit, punand pe rol si dand detenta la TV, "3TV" si la "TeleUniversitaria", dar eu, eu ca mama, am vrut ca ai mei copii sa faca Medicina, sa nu apara invidie / gelozie intre cumnati ca unii o duc mai bine! Atat de mult te venera fiul meu, incat al doilea fiu al lui(acum e bacalaureant, la un Liceu dn capitala ) se numeste HORIA! Daca ai citit aici sau in "Gandul" un articol in care o Doamna "la varsta a 3-a" te respecta si te apreciaza,enorm eu sunt aceea! Copilul meu "era fratele tau siamez", ca spirit, ca atitudine, ca suflet, ca valori morale! De cand ai hotarat sa mai iei, la umarul tau, si destinul a 2 adolescente, ale sotiei tale superbe, Copilul meu te iubea, si mai mult; si noi toti, la fel! Sa va dea Domnul tot ce e mai bun pe lume si neaparat SANATATE si IMPLINIRI, , tie, sotiei si FEMININELOR tale! -------------------------- P.S. Stai linistit, ca sunt convinsa ca o duci bine ""in Matriarhat"! --------------------------------------------------------------------------------* Dumnezeu sa-i odihneasca pe mamica ta profesionista !"

  1
  0

 • Nina pe 12 Ian 2016, 16:21
  Ar trebui mai mult respect

  Cine a scris acest articol e o persoană lipsită de bun simţ. Nu îi este ruşine să facă un subiect FIERBINTE din suferinţa unui om? A murit un bătrân la o vârstă venerabilă. Lăsaţi fiul să-l plângă în linişte, dar să se şi gândească la faptul că şi-a avut tatăl alături până la această vârstă, când este matur, pe picioarele lui. Durerea este normală, orice despărţire doare. Dar e lipsit de bun simţ să se facă din ea un subiect de bârfă - adică articol de mahala.Atâţia copii îşi pierd ambii părinţi la vârste fragede, trăiesc în orfelinate sau, mai rău, în canale. De ce nu se scrie despre ei? Nu e un subiect care să facă senzaţie, nu? Ruşine

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod