Dr Oz

Dr. Oz, despre legătura dintre credinţă şi sănătate: De ce trebuie să credem în sfinţi şi miracole

DeVon Franklin şi Dr Oz au analizat efectul pe care credinţa îl are asupra sănătăţii


Dr. Oz consideră că puterea de vindecare a credinţei poate completa cu succes tratamentul medical pentru protejarea sănătăţii şi pentru vindecarea afecţiunilor. Seria de emisiuni dedicate legăturii dintre credinţă şi medicină a prezentat mai multe cazuri de recuperare inexplicabile ştiinţific, despre care Oz a spus că i-au reîntărit credinţa.

"Când urmăm facultatea de medicină, suntem instruiţi prin intermediul cărţilor, dar şi prin ştiinţa profesorilor, iar cei mai buni profesori ai mei au fost nişte oameni modeşti, strălucitori, dar totuşi umili.

Şi ne-au spus că nu putem controla toate pârghiile. Am putut vedea asta de atâtea ori în viaţa mea, am avut în faţă oameni care nu ar fi avut cum să supravieţuiască şi totuşi au făcut-o", a spus el.

Cei doi au vorbit şi despre unul dintre filmele lui Franklin, "Miracles from Heaven", în care o fată diagnosticată cu o boală digestivă foarte rară se vindecă miraculos după ce supravieţuieşte unui accident terifiant. "Urmăreşti această poveste adevărată.
Chiar s-a întâmplat. Nu ai cum s-o explici, ceea ce e minunat, acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să fac medicina, fiindcă am înţeles că nu pot şti tot"
, a spus Franklin.

"Şi vă voi spune un mic secret, cred că cei mai mulţi medici sunt ca mine. Dar alegi să faci asta pentru că e o anumită graţie divină, este un mister. E ceva măreţ în viaţă. Putem înţelege mecanica şi suntem foarte mândri de ceea ce reuşim să facem. Dar nu trebuie să fim atât de aroganţi să credem că suntem în stare să facem tot", a adăugat el.

Dr.
Oz i-a dat dreptate interlocutorului său, spunând că atunci când un chirurg face o operaţie, acesta are o "aroganţă controlată", subliniind că în această sintagmă cuvântul-cheie este "controlată".

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
22 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod