Dietă recomandată de un cardiolog. Cum să pierzi 6 kilograme?

Un plan alimentar sănătos te poate ajuta să arzi grăsimile, în special atunci când este asociat cu sportul. Ce presupune dieta de 5 zile recomandată de un cardiolog?
Dieta care a făcut furori în Statele Unite ale Americii este cunoscută sub numele Pritikin. Ea a fst dezvoltată de medicul cardiolog Nathan Pritikin, ca un plan alimentar sănătos cu ajutorul căruia se pot trata bolile de inimă. Medicul susținea prin anii 1970 că prin schimbarea stilului de viață se pot prreveni bolile de inimă și că acesta trebuie să fie primul lucru de încercat înainte de tratamentele medicamentoase și intervențiile chirurgicale. 

Medicul cardiolog recomanda consumul alimentelor naturale în defavoarea celor artificiale pline de grăsimi saturate, zahăr și un exces de sare.
De asemenea, carnea roșie trebuie să fie privită și consumată ca un condiment, nicidecum zilnic și în cantități mari. Acest stil alimentar care mizează pe alimentele integrale și cât mai puțin procesate, în combinație cu exercițiile fizice efectuate cu regularitate te ajută să previi bolile de inimă, să tratezi anumite probleme cardiovasculare și să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos. Numeroase studii realizate au demonstrat că această dietă este una destul de echilibrată, cu alimente sănătoase care poate să aibă un efect benefic asupra siluetei și organismului. 

Nu vei slăbi în cinci zile 6 kilograme, ci în timp, urmând aceste reguli ale dietei de 5 zile.
Practic, cinci zile se respectă planul de mai jos, iar în următoarele două se face pauză și se consumă alimentele dorite, fără a exagera cu cantitățile. 

Alimentele pe care trebuie să le consumi moderat, potrivit regulilor stabilite de medicul cardiolog sunt: uleiurile, dulciurile rafinate, siropul de porumb, mierea de albine, sarea, pâinea albă, pastele cu faină albă și orezul alb.

Alimentele care nu sunt deloc recomandate și trebuie evitate sunt: untul, uleiul de cocos, carnea grasă, brânza, smântâna, laptele, organele de animale, mezelurile, uleiurile hidrogenate, alimentele bogate în colesterol.


Ce poți să mănânci în fiecare zi?


Carbohidrați complecși

Poți să consumi 5 porții de carbohidrați complecși din următoarele surse: cereale integrale (grâu integral, ovăz, orz, orez integral, quinoa, mei), legume cu amidon (cartofi, cartofi dulci, dovleac), leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte). O porție înseamnă 1/4 cană cu ingredientul ales.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod