Dosar penal in rem în cazul morţii fotablistului Patrick Ekeng

Suporterii clubului Dinamo acuză modul neprofesionist în care a avut loc intervenţia echipei medicale


Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a vorbit despre modul în care a reacţionat în momentul în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon. Acesta a precizat că a aplicat imediat măsurile de resuscitare disponibile: masaj cardiac şi eliberarea căilor respiratorii, dar nu a dorit să se pronunţe în privinţa vitezei de reacţie a ambulanţei prezentă la stadion (maşina a intrat după aproape 3 minute pe gazon) şi nu a vorbit nici despre dotările vehiculului, potrivit Pro Sport.

Dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat că manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră, însă pacientul nu a răspuns. În momentul de faţă, mai spune sursa citată, nu se cunoaşte cauza decesului.

“A fost adus la noi cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute. Aceste manevre au rămas din păcate fără rezultat. Pacientul a decedat”
, a declarat dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca.

Întrebat de ce nu s-au făcut manevrele de resuscitare pe terenul de fotbal, medicul Clubului Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat că “resuscitarea s-a făcut în ambulanţă”.

În vârstă de 26 de ani, Patrick Ekeng a ajuns în această iarnă la Dinamo. Era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod