Dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, la sesizarea spitalului

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, care a decedat la câteva ore după ce a fost internată la Institutul "Matei Balş", unde a fost diagnosticată cu meningită, ancheta fiind deschisă după o sesizare făcută de Spitalul Colentina.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru Mediafax, că la Parchetul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrată o sesizare a Spitalului Colentina din Capitală, referitoare la modul în care a decedat nepoata în vârstă de 11 ani a fostului astronaut Dumitru Prunariu. Sesizarea a fost făcută de Spitalul Colentina, întrucât acolo este morga unde a fost dusă după deces nepoata lui Dumitru Prunariu.

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei şi a analizelor de laborator în cazul fetiţei, rezultatele urmând să fie transmise de către Institutul Naţional de Medicină Legală.

Legiştii au recoltat probe pentru examenul histopatologic, în urma căruia se va stabili ce boală a provocat moartea fetiţei, rezultatele urmând să fie transmise în aproximativ trei săptămâni.

Sursele citate de Mediafax au precizat că, în zilele următoare, anchetatorii vor chema la audieri apropiaţi ai familiei, pentru a oferi lămuriri în acest caz.

Ancheta este făcută de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii Serviciului Omoruri, dosarul fiind deschis conform procedurii standard în cazul persoanelor care mor în spital, din cauze neclare.

Diagnosticul pus de medicul ambulanţei private în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu a fost corect după simptome, pentru acea etapă, meningita putând fi confirmată prin analize de laborator, a declarat miercuri, pentru Mediafax, managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel.

"Copila de 11 ani a ajuns la Institutul «Matei Balş» duminică dimineaţă, unde a fost asistată din primele momente.

Din păcate, a fost un caz depăşit terapeutic, copila fiind în stare foarte gravă. Diagnosticul (de meningită meningococică, n.r.) este cât se poate de clar şi nu ridică niciun fel de suspiciuni, fiind confirmnat şi prin analizele de laborator", a spus profesor dr. Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală a precizat că, în anumite cazuri, meningita poate evolua fulminant şi poate duce la deces.

"Astfel de cazuri sunt destul de rare, dar există şi trebuie luate ca atare", a mai spus Adrian Streinu Cercel, precizând că principala modalitate de prevenire este vaccinarea, la care se adaugă regulile stricte de igienă.

Adrian Streinu Cercet a precizat că în Institutul "Matei Balş" sunt tratate anual între 10 şi 12 cazuri de meningită meningococică, unele grave, ca cel al nepoatei lui Dumitru Prunariu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod