copil maşină

Cuptor pe patru roţi: De ce este periculos să laşi un copil într-o maşină încinsă de soare

Copiii mici lăsaţi în maşina încinsă de soare pot muri în decurs de numai o oră, arată un studiu american


Potrivit cercetătorilor, corpul unui copil închis într-o maşină în condiţii de caniculă poate ajunge la o temperatură de peste 40 de grade în aproximativ o oră dacă autovehiculul este parcat la soare şi într-un interval de până la două ore dacă acesta a fost lăsat la umbră.

Oamenii de ştiinţă au folosit şase autovehicule argintii - două sedan de dimensiuni medii, două maşini economice şi două dubiţe.

În trei zile caniculare din Arizona, cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius, ei au mutat maşinile de la soare la umbră pentru diverse perioade de timp şi au măsurat temperatura din interior şi pe suprafeţele interioare.

Simularea unui scenariu în care autovehiculele au fost parcate la soare timp de o oră pentru o sesiune de cumpărături a indicat că temperatura medie din interior a ajuns la 46,7 grade Celsius. În acelaşi interval de timp bordul a atins o temperatură de 69,4 grade Celsius, volanul a ajuns la 52,8 grade Celsius, iar scaunele la 50,6 grade Celsius.


Temperatura din interiorul maşinilor parcate timp de o oră la umbră a atins 37,8 grade Celsius, iar vehiculele economice s-au încălzit mai repede decât cele sedan şi dubiţele, arată studiul prezentat de Washington Post.

Efectele hipertermiei şi insolaţiei sunt înlănţuite, iar rănile interne pot începe să se producă la temperaturi sub 40 de grade Celsius. Unele persoane care supravieţuiesc unor astfel de evenimente pot rămâne cu daune majore la nivelul creierului şi a altor organe, scrie ziarul citat.



Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Mai 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod