Coca-Cola

Cum tratează obezitatea un politician englez: Cere interzicerea camioanelor Coca-Cola de Crăciun!

Celebrele camioane roşii care aduc pe străzi magia sărbătorilor în perioada Crăciunului ar putea fi interzise într-un oraş din Anglia.
Înmulţirea cazurilor de obezitate provoacă îngrijorare şi atrage măsuri tot mai drastice. Este şi cazul iniţiativei unui politician din Liverpool prin care acesta solicită interzicerea accesului în oraş a camioanelor festive Coca-Cola pe perioada Crăciunului.

Richard Kemp, liderul liberal-democraţilor din consiliul local al oraşului Liverpool, spune că oraşul său luptă cu obezitatea epidemică. El crede că popularele vehicule promovează o băutură care este "extrem de nesănătoasă", relatează Liverpool Ech.

Într-o scrisoare deschisă adresată centrului comercial Liverpool One, Kemp îşi exprimă opoziţia faţă de prezenţa camioanelor Coca-Cola la piaţa de Crăciun. "Proabil ştiţi că Liverpool este în plină luptă cu obezitatea epidemică la copii şi adulţi.
30% din copiii noştri de 11 ani sunt obezi. Iar principala cauză a acestei probleme este consumul de băuturi acidulate"
, a scris el. "De aceea, sunt consternat de vestea că veţi primi camioanele Coca-Cola în Liverpool. Acest eveniment cinic a avut loc în ultimii cinci ani şi nu are darul de a întâmpina Crăciunul, ci de a spori consumul unui produs care este foarte nesănătos", a continuat politicianul.

Totuşi, în urmă cu patru luni, un studiu realizat de Serviciul de Sănătate Publică din Liverpool a arătat că principala cauză a obezităţii infantile este consumul de cereale îndulcite la micul dejun, relatează BBC.

În replică la cererea lui Richard Kemp, un purtător de cuvânt al diviziei britanice a companiei Coca-Cola a declarat că aceste camioane festive promovează şi băuturi care nu conţin zahăr.
Totodată, acesta a precizat că precedentele vizite ale camioanelor roşii au stârnit o reacţie pozitivă din partea multor locuitori ai oraşului Liverpool.

"Oamenii vor avea posibilitatea să vadă aceste camioane de aproape, să facă fotografii şi să savureze o cutie mică de 150 ml de Coca-Cola Classic sau una dintre variantele fără zahăr, Diet Coke sau Coca-Cola Zero Sugar", a explicat reprezentantul companiei.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod