Cum a pledat Alec Baldwin, în procesul în care este acuzat de crimă și la ce restricții va fi supus

Alec Baldwin a pledat nevinovat, după ce a fost acuzat oficial de omor prin imprudență, după ce a împușcat-o mortal, pe platourile de filmare pentru pelicula “Rust”, pe directoarea de imagine a filmului, Halyna Hutchins.
Actorul Alec Baldwin a pledat nevinovat, în cazul tragicului accident de pe platourile de filmare, ce a avut loc în 2021, când a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul peliculei “Rust”.

Potrivit PageSix, Alec Baldwin a pledat nevinovat. Însă, actorul va fi supus unor restricții, cum ar fi interdicția de a bea alcool, de a deține  arme de foc și de a discuta despre detalii privind pelicula “Rust” și tragicul incident ce a avut loc acolo.
Alec Baldwin a fost acuzat oficial de omor prin imprudență în ianuarie. Procurorul districtual Mary Carmack-Altwies, din New Mexico, a depus oficial acuzațiile împotriva lui și a armurierei Hannah Gutierrez-Reed.
 

 
Cum a pledat Alec Baldwin 


 
Actorul a negat acuzația potrivit căreia e lar fi apăsat pe trăgaci, însă procurorii au demonstrat că fotografiile și imaginile arată clar cum actorul a ținut degetul pe trăgaci, înainte de împușcătura finală.
Dacă, initial, se discuta despre o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, acum se pare că l-ar aștepta doar 18 luni în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat.
 
În primăvara acestui an vor fi reluate filmările la ”Rust”.
 
Într-un interviu acordat postului ABC News, în decembrie 2021, Alec Baldwin a negat că ar fi responsabil pentru împușcături, spunându-i lui George Stephanopoulos că nu are nicio idee despre cum a ajuns un glonț adevărat pe platoul de filmare al filmului "Rust". 
"Cineva a pus un glonț adevărat într-o armă.
Un glonț care nici măcar nu trebuia să se afle pe proprietate. Nu știu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu știu cum a ajuns acel glonț în acea armă", afirma Baldwin.

 
 
Familia victimei s-a răzgândit

 
 
Soțul lui Hutchins, Matthew Hutchins, a ajuns la o înțelegere cu producătorii.
"Nu am niciun interes să mă angajez în recriminări sau în atribuirea de vină (producătorilor sau domnului Baldwin). Cu toții credem că moartea Halynei a fost un accident teribil. Sunt recunoscător că producătorii și comunitatea de divertisment s-au unit pentru a aduce un omagiu ultimei opere a Halynei", a declarat Matthew, pentru E! News, în octombrie 2022."
 


Familia ucraineană a Halynei Hutchins cere despăgubiri

 
 
Părinții ucraineni și sora Halynei Hutchins au intentat un proces civil împotriva actorului Alec Baldwin pentru moartea directorului de imagine în 2021, în New Mexico, în timpul filmărilor westernului „Rust”.
 
Hutchins s-a născut în Ucraina, iar părinții și sora ei locuiesc în continuare în țara răvășită acum de război, lângă Kiev.
Procesul lor solicită despăgubiri nespecificate, în conformitate cu legea New Mexico, de la Baldwin, membrii echipajului și producătorii pentru pierderea rudei lor, a declarat avocatul Gloria Allred.
„Oricine este responsabil pentru pierderea ei trebuie să fie tras la răspundere”, a spus Svetlana, sora lui Hutchins, în rusă, într-un videoclip tradus în engleză.
 
Allred a spus că înțelegerea cu Matt Hutchins a fost pentru el și fiul cuplului, iar ea îi reprezenta și pe alți membri ai familiei. Ea a spus că rudele directorului de imagine din Ucraina se află în contact cu Matt Hutchins.
 
Conform acordului lui Matt Hutchins, filmările filmului urmau să fie reluate la începutul anului 2023, Hutchins fiind producător executiv, Baldwin rămânând în rolul principal și Souza regizor.
 
24 Februarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod