Cristian Cioacă, condamnat definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare uciderea Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă s-a ales cu o pedeapsă mai mică după judecarea apelului, dar n-a scăpat de închisoare


Probele criminaliştilor, prelevate din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge identificate cu un aparat special şi prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei. De asemenea, în octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, precum şi alte obiecte ale acestuia şi ale avocatei.

25de ani de închisoare au cerut procurorii în instanță pentru Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soției
Cristian Cioacă s-a aflat în arest din 5 decembrie 2012, iar la sfârşitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibaşi.
La sfârşitul lunii februarie 2014, Cioacă a ieşit din Penitenciarul Colibaşi, după ce Curtea de Apel Piteşti a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Ulterior, Cioacă şi-a reluat activitatea de poliţist, el fiind încadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În 2 iulie 2013, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia va rămâne definitivă la Curtea de Apel Piteşti, 22 de ani de detenţie.
Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de către procurori.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod