Copiii cu sindrom hemolitic-uremic îşi revin. Unul va fi externat

Cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la spitalul Marie Curie sunt bine și fac progrese vizibile, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

"Copiii sunt mai bine, fac progrese vizibile. Părinții cu care am vorbit sunt încrezători, medicii își fac datoria. Fac apel la responsabilitate și le mulțumesc pentru efort", a declarat ministrul într-o conferință de presă la Spitalul "Marie Curie".

Șeful Secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, a precizat că unul dintre copii va pleca marți din spital, urmând să revină la control.

"Dintre cei șapte copii care sunt încă în spital la momentul actual, unul va pleca acasă.

Este vorba de unul dintre copiii internați pe Secția de Nefrologie. Alți doi au întrerupt procedurile de dializă în cursul zilei de astăzi. Față de ziua de ieri nu mai avem decât trei copii dializați, în care includem și copilul de la Terapie intensivă. Ceilalți copii, în funcție de cum evoluează procedurile acestea tehnice de scoatere a cateterului și de introducere a alimentației și a celorlalte recomandări pentru externare, vor pleca probabil în zilele următoare. Copilul care va fi externat astăzi este o fetiță care are un an și lună", a explicat medicul citat de Agerpres.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod