Câine de luptă, găsit mort în Parcul Tei. ASPA: "Cadavrele câinilor, plantate de ONG-uri"

Un câine de luptă a fost găsit mort, pe malul Lacului Tei, în apropiere de locul în care a fost găsit trupul neînsufleţit al micuţului Ionuţ, ucis de câini maidanezi.
Anchetatorii au mers, luni, în Parcul Tei pentru a ridica noi probe în dosarul copilului ucis de câini în 2 septembrie, în zonă fiind găsit cadavrul unui câine de luptă.

Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte al organizaţiei Vier Pfoten România, a declarat pentru Mediafax că a fost informat că în Parcul Tei se află cadavrul unui pitbull şi a mers acolo duminică. El a precizat că a sesizat Parchetul şi s-a deplasat în zonă, luni, alături de echipa de anchetatori, pentru a ridica probele noi.

Cadavrul câinelui a fost ridicat, urmând să i se facă necropsia, care va stabili dacă acesta este cel care l-a omorât pe Ionuţ, a precizat Bărbuceanu.

Acesta a mai spus că anchetatorii au ridicat cadavrul câinelui "din dreptul incintei unde s-a produs nenorocirea".
Acesta era într-o stare avansată de putrefacţie, întrucât a stat în apă, în lacul Tei.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Animalelor (ASPA) susţin că ONG-urile au "plantat" cadavrele câinilor descoperiţi în Parcul Tei. Răzvan Băncescu, reprezentantul ASPA, a declarat la ieşirea de la declaraţiile oferite la Parchet, că susţine varianta uciderii copilului de către maidanezi. El consideră că ONG-urile care vor să salveze câinii de la eutanasiere au "plantat" cadavrul câinelui de luptă descoperit pe malul lacului Tei.
Mai mult, bărbatul susţine că el şi angajaţii ASPA au fost ameninţaţi şi că intenţionează să pună lucrurile la punct, acţionând în instanţă persoanele vinovate.

Reporterii ziarului Click! s-au întors, ieri, la locul unde Ionuţ a sfârşit ucis câini. Aceştia au descoperit, la mai puţin de 100 de metri, un pitbull, care zăcea mort pe malul lacului Tei. Veterinarii sosiţi la faţa locului le-au spus că animalul e decedat de aproximativ trei săptămâni, exact perioada în care a pierit şi micuţul.

Oamenii nu pot accepta încă tragedia petrecută pe 2 septembrie.
Tocmai de aceea, au început să vorbească. Sub protecţia anonimatului sau nu, aceştia pomensc tot mai des despre faptul că la un restaurant situat în Parcul Tei sunt crescuţi câini agresivi. Reprezentanţii restaurantului susţin că au avut doi câini, a căror rasă nu o cunosc, dar că cineva i-a otrăvit cu câteva luni în urmă.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod