Bărbatul suspect de Ebola are malarie

Bărbatul din Ploieşti suspectat iniţial de infectare cu virusul Ebola, după întoarcerea din Nigeria, are malarie şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", a anunţat, luni, managerul Institutului "Matei Balş", dr. Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel a precizat că diagnosticul a fost confirmat în urma testelor de laborator.

"A fost transferat (la "Victor Babeş" - n.r.), pentru terapie specifică. Starea lui este stabilă", a mai spus managerul de la "Matei Balş"", într-o conferinţă de presă desfăşurată la Ministerul Sănătăţii.

Tot Adrian Streinu-Cercel, a anunţat, duminică seară, că "spre 99 la sută" se infirmă posibilitatea ca bărbatul din Ploieşti adus la această unitate sanitară să fie infectat cu virusul Ebola.

Streinu-Cercel a adăugat că, în cazul aceluiaşi pacient, rămâne posiblitatea unei infecţii.

"Ne îndepărtăm cu peste 90 la sută, spre 99 la sută, de etimologia virusului Ebola, dar rămân alte infecţii posibile.

(...) Pacientul este conştient", a spus medicul.

1,000de oameni au fost uciși până acum în Africa de epidemia de Ebola
Managerul de la "Matei-Balş" a mai spus că în cazul ploieşteanului este vorba despre "două boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afecţiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola.

Adrian Streinu-Cercel a precizat că nu există consimţământul pacientului pentru a fi făcute publice bolile de care suferă.

El a spus că bărbatul a făcut în Nigeria strict muncă de birou şi nu a putut intra în contact cu secreţii care să fi provocat Ebola.

Potrivit lui Streinu-Cercel, în Nigeria nu au fost înregistrat niciun caz de transmitere umană a virusului Ebola.

Managerul de la "Matei Balş" a mai spus că pacientul nu este contagios în perioada de incubaţie a virusului cu care ar fi infectat.

"Nu există niciun fel de risc pentru cei cu care pacientul a intrat în contact (...) Simptomele pacientului au apărut în noapte de 9 spre 10 august", a adăugat Streinu-Cercel.

Legat de probele biologice recoltate de la pacient, medicul a precizat că, în momentul de faţă, nu este cazul ca acestea să fie trimise probe biologice la Laboratorul de referinţă din oraşul german Hamburg.

Streinu-Cercel a mai spus că familia ploieşteanului va rămâne în carantină, la domiciliu, timp de 21 de zile şi că niciunul dintre membrii acesteia nu prezintă simptome similare cu ale celui internat la "Matei Balş".

Bărbatul care era suspectat de Ebola are 51 de ani, este din Ploieşti şi s-a întors din Nigeria la 25 iulie.

El a lucrat în Nigeria ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Potrivit surselor citate, el nu ar fi părăsit capitala Nigeriei în perioada în care a lucrat acolo.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod