Bărbatul suspect de Ebola are malarie

Epidemia de Ebola s-a extins într-un ritm galopant în țările din Africa de Vest

Focarul infecţiilor cu Ebola din Nigeria este localizat în sudul ţării, în zona celui mai populat oraş al ţării - Lagos. Capitala Nigeriei, Abuja, se află în centrul ţării.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, bărbatul s-a prezentat, duminică dimineaţă, la Spitalul Judeţean Ploieşti, cu simptomele febră, greaţă, vărsături şi diaree hemoragică. De la Ploieşti el a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Ne îndepărtăm cu peste 90 la sută, spre 99 la sută, de etimologia virusului Ebola, dar rămân alte infecţii posibile.
(...) Pacientul este conştient
Dr. Adrian Streinu Cercel
La "Matei Balş", bărbatului i s-au recoltat probe biologice.

Surse medicale susţin că bărbatul le-a spus doctorilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile.

Familia ploieşteanului, respectiv soţia şi fiul său de 15 ani, a fost izolată la domiciliu, măsura preventivă fiind dispusă de autorităţile sanitare prahovene până în momentul în care va exista un diagnostic clar în cazul bărbatului.

Ministerul Sănătăţii informa, vineri, că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a subliniat, tot vineri, OMS.

Această epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Călătorii care se întorc dintr-o zonă afectată de infecţia cu virusul Ebola şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să precizeze că au fost în zona respectivă.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate.
Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod