Atac terorist lângă aeroportul Ataturk din Istanbul

de Daniel Dumitrescu, 6 Octombrie 2016
atentat

O explozie puternică, provocată de o bombă, s-a produs joi după-amiază în apropierea unei secţii de poliţie situată lângă Aeroportul internaţional din oraşul turc Istanbul, afirmă surse citate de presa turcă.
Cel puţin zece persoane au fost rănite, una fiind în stare critică, în urma exploziei produse joi în oraşul turc Istanbul, afirmă surse citate de cotidianul turc Hurriyet.

Explozia produsă joi în faţa unei secţii de poliţie din Istanbul a fost provocată de un dispozitiv amplasat la bordul unui vehicul, a confirmat guvernatorul provincial, Vasip Sahin, citat de Hurriyet. "O bombă amplasată într-un vehicul a explodat pe strada Fatih, rănind cinci persoane", a transmis Vasip Sahin prin Twitter.

Explozia a avut loc la bordul unui vehicul parcat în faţa unei secţii de poliţie din zona Yenibosna, în partea europeană a oraşului Istanbul, informează CNN Türk, citat de Mediafax.

Secţia de poliţie se află la câteva sute de metri de Aeroportul Ataturk din Istanbul.

Atacul ar putea fi opera organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic ori a mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ultimul atac terorist de amploare a avut loc la Istanbul în data de 28 iunie 2016, atunci când 45 de oameni au murit şi alţi 239 au fost răniţi în urma unei explozii la aeroportul internaţional din Istanbul, notează Mediafax.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod