Atac terorist la Berlin: Un camion a intrat în mulţime. Bilanţul victimelor s-a mărit

atentat la Berlin

 

Poliţia germană suspectează că incidentul cu camionul produs la Berlin a fost un act intenţionat, probabil cu caracter terorist, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung.

Incidentul a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz din Berlin, în timpul unui târg de Crăciun. Poliţia nu a putut stabili dacă este vorba de un act deliberat sau de un accident.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă există şi cetăţeni români printre victimele atacului de luni seara din Berlin.
Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Federală Germania, are în atenţie incidentul care a avut loc luni seara în care un camion a lovit o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

"Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră", a transmis MAE prin intermediul unui comunicat de presă citat de Mediafax.

Misiunea diplomatică română monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 Decembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod