Angela Gheorghiu o atacă violent pe Alina Cojocaru într-o postare pe Facebook

Invidia Angelei Gheorghiu pe succesul înregistrat de Alina Cojocaru şi Johan Kobborg la opera din Bucureşti a făcut-o să-şi piardă cumpătul. În spatele naţionaliştilor se află celebra solistă care vrea să controleze instituţia

Angela Gheorghiu este o soprană talentată şi celebră, dar în viaţa de zi cu zi este recunoscută ca având o personalitate conflictuală. De-a lungul carierei a fost implicată în mai multe scandaluri şi e destul de dificil pentru cineva să o ia în serios când vine vorba de destinul unei instituţii de cultură. Vedeta a atacat-o violent pe balerina Alina Cojocaru, mânată fiind de invidia profesională, neacceptând ca o altă româncă să aibă un succes mai mare ca al ei.
Johan Kobborg, partenereul Alinei, îşi înaintase demisia, cei de la Ministerul Culturii l-au adus înapoi nu de plăcere, dar în săptămâna în care a fost plecat, Opera Naţională s-a blocat, mai multe spectacole au fost anulate, un festival scos de pe afiş, plus pericolul de a pierde un corp de balet profesionist şi valoros şi drepturile de reprezentare pentru mai multe producţii muzicale.

Ministrul Vlad Alexandrescu a realizat că poate pierde găina cu ouăle de aur pentru că pur şi simplu Alina Cojocaru şi Johan Kobborg au influenţă, pot aduce spectacole noi, atrag artişti valoroşi din toată lumea şi, efectiv, umplu sălile, fac bani. Cumva, prin profesionalismul lor, au reuşit să se facă iubiţi de public, să-şi găsească susţinători, iar cei care au fost în ultima vreme la operă, au putut sesiza schimbările. Opera Naţională Bucureşti a devenit o instituţie vie, iubită de public.

Citeşte şi: Alina Cojocaru s-a întâlnit cu Dacian Cioloş

 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • radu pe 28 Apr 2016, 07:12
    de

    La fel cum obarsia Alinei isi spune cuvntul. Articol partinitor si prost scris. La comanda probabil.

    1
    0

  • Dutzow pe 27 Apr 2016, 08:52
    Hmm...

    #Tiganie la nivel inalt...pacat ca a ajuns aceasta mocirla si la usa Operei...

    1
    0

  • bubulina pe 27 Apr 2016, 08:06
    raspuns lui Crina

    Stimata Crina, toate imprimarile cu Maria Callas (de exemplu) pastreaza VOCEA ei si nu CARACTERUL...deci omenirea asa isi pastreaza amintirea despre o Calas, Gheorghiu....etc. Tu de ce te duci la opera ? (daca calci pe acolo). Sa asculti sau sa vezi (caractere) ?

    1
    0

  • Florin pe 26 Apr 2016, 20:49
    Un titlu mizer !....ca majoritatea ziaristilor de 26 de ani.

    Persoana care a scris textul de mai sus, printr-o viclenie cu care a inceput sa ne obisnuiasca presa din ultimii ani, inceaca sa ne explice ca "nationalismul" ar fi ceva rau. Dar d-nul cu texul de mai sus, "uita" sa ne spuna ca danezul Johan Kobborg NU este o vedeta nici macar in tara lui- luna trecuta am vazut 2 reprezentatii in Copenhaga, una la Teatrul Danez Regal/Det KGL Teater (cladirea vechie) si o alta la Casa Operei Regale Daneze/Operaen (cladirea neo-futurista). Si va marturisesc ca nu exceleaza cei de acolo, ba chiar deloc! Si sa arunci cu banii pe fereastra- > 7.000 euro salariul/luna si contract pe un an- doar pt ca este strain (si lacom, vorba lui Eminescu), este hazliu, ca sa nu spun nebunesc. NU tot ce straluceste este aur, d-nule ziarist manipulator, care "uitati" sa spuneti ESENTIALUL. Unde mai pui ca venea si cu o armata de balerini englezi, care nu-si gasesera de munca la ei. Dar de ce nu au mers d-nule in Moscova, sau Tirana? Hm, dar cum ar fi sa vina un poliglot danez (mai mediocru asa).....si sa va ia toate priectele pt care scrieti, d-nule E. Isaila? v-ar deranja? P.S. 1. Insa legat de A. Gheorghiu, am vazut-o acum sase ani la Viena, a facut furori. P.S. 2. Oare acum orice persoana poate scrie in ziare (chiar si mai deochiate, cum este "eva.ro")? Am ajuns rau.

    2
    1

  • xT pe 26 Apr 2016, 19:49
    Ca-n Zauberflote de Dambovita

    Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen - daca nu poate canta, macar o poate pune in practica. Literal.

    3
    0

  • NEMO pe 26 Apr 2016, 14:51
    O ataca violent?

    Ma indoiesc ca Alina Cojocaru s-ar putea ridica la nivelul Angelei Gheorghiu, pantru ca aceasta sa se simta amenintata ca balerina ar putea-o depasi. Cine pretinde asa ceva, inclusiv autorul articolului, n-au masura valorilor in arta operei si baletului. E ca si cum ai compara pe sir Laurence Olivier cu Arnold Schwarzeneger. Amandoi sunt valori, dar profund diferite. Angela Gheorghiu este o fire impulsiva si greu de suportat? Da, dar valoarea ei nu paleste. Firea ei se manifesta in afara scenei, unde poate e deranjata de anumite persoane, asa cum este acum si Alina Cojocaru, deranjata de anumite persoane. Dar nazurile ei nu au efect negativ asupra spectatorilor, in timp ce balerinii ONB joaca tontoroiul pe nervii spectatorilor romani.

    4
    3

  • Nini pe 26 Apr 2016, 13:33
    mofturi de artisti

    Orice suflet de artist are un caracter conflictual. Vedeti ce scrie @bubulina. Are multa dreptate.

    4
    3

  • crina pe 26 Apr 2016, 09:32
    pacat...

    ...ca se ajunge la asemenea discutii neplacute intr-o institutie unde doar munca si talentul ar trebui sa fie litera de lege...insa la urma urmei, ne place sau nu, cine face bani e cel ce dicteaza, si daca cei doi sunt cei care atrag publicul si implicit vand biletele, impreuna cu echipa lor, sa fie lasati sa-si faca meseria...la ce concurenta face televiziunea, ma mir ca se comenteaza in fata unor artisti care totusi scot lumea din casa...in ceea ce o priveste pe ''Anghela'' Gheorghiu nu pot sa uit cum am stat mai bine de 1/2 de ora sa o asteptam la o emisiune la care a fost invitata, acum cativa ani, dovedind lipsa de respect fata de public si fata de moderator caruia i-a replicat foarte senina si cu zambetul pe buze ca ''asteptarea face bine, nu-i asa?''...s-o fi crezand ea grozava si poate chiar este, insa dau dreptate unui alt comentator de mai sus, si anume ca oamenii nu-si vor aduce aminte de vocea ei ci de caracterul ei...

    6
    3

  • bubulina pe 26 Apr 2016, 07:49
    Articol

    Stimate dle. Eremia este cam infantil cum pui problema. Conflictul a inceput din orgoliul ranit al unui balerin, iar ministrul n-a stiut cum sa rezolve problema, care se putea face simplu, nu prin numiri, destituiei si iar numiri de directori. Angela Gheorghiu s-a implicat pentru ca ii pasa de soarta operei romane, desi poate sta linistita acolo sus unde a dus-o celebritatea. Care invidie dnule ? De Angela Gheorghiu a auzit tot "mapamondul", pe cind de Alina Cojocaru n-o stiu nici romanii...doar citiva din domeniul baletului.

    4
    9

  • Emil Barbu pe 26 Apr 2016, 07:29
    asaltul mediocritatii

    Nu ma refer la Angela Gheorghiu, ci la masa de mediocrtati, care n-a fost in stare de performanta dar e plina de invidie si resentimente.Angela Gheorghiu nu face dacat sa la dea apa la moara erijandu-se in lider de opinie.

    11
    4

  • Gina pe 25 Apr 2016, 10:15
    Urât, lipsit de profesionalism

    E regretabil că Angela Gheorghiu se dedă la asemenea ŢAŢALÂCURI. De... obârşia îşi spune cuvântul. Şi nu e prima oară când o face. Geaba i-a dat Dumnezeu voce, dar nu şi caracter. Se comportă ca o chivuţă la piaţă. Păcat. Din păcate toate astea vor rămâne posterităţii atunci când nu va mai avea voce.

    12
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod