A murit Prince. Cântăreţul avea 57 de ani

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California.
Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată, informează Mediafax.

Prince a avut în ultima perioadă probleme de sănătate. În urmă cu cinci zile, cântărețul se afla la bordul unui avion privat când a început să se simtă rău, iar piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență în statul Illinois.

Prince susținuse un concert în Atlanta, deși avea gripă. Cântărețul a început însă să se simtă mult mai rău după ce s-a urcat la bordul avionului privat, la scurt timp după finalul spectacolului.
La două ore de la decolare, piloții au cerut permisiunea de a ateriza de urgență, astfel că avionul a fost redirecționat către aeroportul internațional Quad City din Moline, Illinois. Imediat, Prince a fost transportat de urgență la spital, dar a fost externat după trei ore, potrivit libertatea.ro.

Poliţia investighează cauzele morţii artistului american.

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop.
Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".




"Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală, potrivit Mediafax.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol.
Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology" (2004), "3121" (2006) şi " LOtUSFLOW3R" (2009).




Anul trecut, în decembrie, Prince i-a luat prin surprindere pe fanii săi, lansând, fără niciun anunţ prealabil, un nou album de studio, cu 12 piese.

Albumul conţine şi două piese ce au fost lansate anterior, "Baltimore"şi "Screwdriver", însă acestea au fost incluse pe noul disc în versiuni reorchestrate. Precedentul album de studio al artistului american, intitulat "HITRUN Phase One", a fost lansat la începutul lunii septembrie 2015.
Discul a fost lansat în exclusivitate, pe platforma Tidal.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod