Scandal la Operă! Alina Cojocaru s-a întâlnit cu Dacian Cioloş, încercând să rezolve criza

O fostă balerină de 78 de ani continuă atacurile, acuzându-l pe danezul Johan Kobborg că a impus să se vorbească engleza în cadrul instituţiei
Scandalul de la Opera Română a ajuns în presa internaţională. Celebrul cotidian ”New York Times” scrie despre eşecul ministrului Culturii Vlad Alexandrescu de a o păstra pe Alina Cojocaru şi pe Johan Kobborg în echipa artistică a instituţiei.
Venirea directorului Tiberiu Soare la cârma Operei Naţionale a provocat o criză fără precedent, totul culminând cu manifestări naţionaliste şi violente venite din partea unor angajaţi frustraţi şi invidioşi pe succesul celor două personalităţi internaţionale ale dansului.
Revoluţia făcută de Johan Kobborg care timp de doi ani a deţinut poziţia de director artistic a stârnit multe resentimente care au izbucnit odată cu schimbarea conducerii provocată de un scandal de corupţie.
Tiberiu Soare, un dirijor cunoscut, a declanşat o adevărată vânătoare de vrăjitoare imediat după ce a fost numit în funcţie de ministrul Culturii Vlad Alexandrescu. El a desfiinţat poziţia de director artistic şi le-a cerut balerinelor străine să nu mai folosească limba engleză pentru a comunica în interiorul instituţiei. Alina Cojocaru, 35 de ani, probabil cea mai mare balerină a momentului, a anunţat că nu va dansa în viitoarele spectacole, iar partenerul ei Johan Kobborg şi-a dat demisia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod