DJ Robert Miles

A murit Robert Miles, celebrul DJ din anii '90

DJ-ul cunoscut pentru piesa „Children”, pentru care a primit numeroase discuri de platină şi aur în anii 1990, a murit la vârsta de 47 de ani.

Anunţul morţii lui Miles a fost făcut, iniţial, de DJ Mag Italia, site care a precizat că vedeta a murit la Ibiza, din cauza unei boli necunoscute, relatează The Independent, citat de News.ro.

DJ Joe T Vannelli, apropiat al lui Miles, a transmis pe reţelele de socializare: ”Vestea morţii unui artist foarte talentat al vremurilor noastre mă face neîncrezător. Îmi vor lipsi certurile, criticile, judecăţile, dar mai ales talentul de a găsi sunete şi melodii incomparabile”.

DJ-ul de origine italiană s-a născut în Elveţia, pe 3 noiembrie 1969, sub numele Robert Concina.

Întrebat care a fost sursa de inspiraţie a melodiei ”Children”, Robert Miles a declarat că a compus piesa după ce tatăl său i-a arătat mai multe fotografii ale unor copii-victime din Iugoslavia 1994.

Lansată în 1995, ”Children” nu a reuşit să ajungă în topuri, însă când a fost Miles a prezentat-o într-un club din Miami a fost auzită de Simon Berry de la Platipus Records.

Piesa a fost relansată ca single de pe albumul ”Dreamland”, apărut în luna noiembrie a aceluiaşi an, şi a ocupat primul loc în topuri din 12 ţări, notează News.ro. După ”Dreamland” au urmat şase materiale de studio, cel mai recent - ”Th1rt3en” - fiind lansat în 2011.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod