12 reguli regale pe care Camilla a fost prinsă încălcându-le

Când ne gândim la membrii familie regale britanice care au încălcat regulile impuse de protocol, ne vin în minte cîteva nume. În fruntea listei sunt Prințul Harry și Meghan Markle, care și-au făcut propriile drumuri departe de constrângerile familiei regale, dar iată că și Regina Consoarta Camilla a fost prinsă încălcând regulile.
Numită, deseori, „cealaltă femeie”, în perioada de dinaintea căsătoriei cu Regele Charles, Camilla, Regina Consoartă, nu face nici ea excepție în a încălca regulile regale.
 


Camilla încalcă regula: "Fără gesturi de afecțiune în public!"

 
 
Cuplurile din cadrul familiei regale britanice - Prințul William și Prințesa Catherine, Prințesa Anne și Sir Timothy Laurence, chiar Prințul Edward și Sophie, Contesa de Wessex - își exprimă rareori, în public, afecțiunea unul față de celălalt. De exemplu, atunci când William și Catherine fac contact vizual sau pun o mână pe umărul celuilalt, acest lucru apare rapid în presă, dar Camilla a încălcat această regulă de mai multe ori.

Regele Charles și Camilla
 fură din când în când câte un sărut în public, iar noul lor portret regal la ascensiunea lui Charles pe tron a fost deosebit de grăitor. În fotografia în cauză, lui Charles și Camillei li s-au alăturat William și Catherine, care au pozat cu seriozitate pentru cameră. Charles, însă, și-a pus brațul în jurul soției sale - noua Regină Consoartă - cei doi angajându-se într-un limbaj corporal confortabil, care este rar pentru membrii familiei regale, ca să nu mai vorbim de un monarh. 
Expertul în limbajul corpului Judi James a spus că lipsa lor de formalitate a arătat un sentiment de „unitate, continuitate și putere”. Uneori, pur și simplu trebuie să te conectezi cu partenerul tău, chiar dacă este împotriva regulilor.


Camilla a încălcat protocolul regal pentru a saluta un tânăr fan



De regulă, membrii familiei regale britanice trec printr-un culoar, eliberat de agenții de Securitate, pentru a se forma un fel de barieră între ei și public. 
Nu numai că Regina Elisabeta a purtat întotdeauna mănuși în timpul unei plimbări pentru a o proteja și mai mult de microbi, dar Camilla, regina consoartă, a mers până la încălcarea protocolului regal pentru a putea saluta un băiat care dorea să-i cunoască pe ea și pe regele Charles.
Cuplul vizita York în 2022, când au început obișnuita plimbare regală - salutând publicul,  strângând mâini și chiar având o interacțiune destul de nefericită cu un interlocutor. Astfel, Jason Tweedie-Long, care avea doar 5 ani, nu a putut să stea cu mâinile încrucișate și să privească, ci era hotărât să-i întâlnească și să-i salute. Tweedie-Long a scris consiliului din York înainte de vizita regală. Deoarece are deficiențe de vedere, băiețelul știa că nu va putea să-i vadă bine pe Camilla și pe Charles. Consiliul a transmis scrisoarea către Palatul Buckingham, iar Charles și Camilla au mers nu doar să-l întâmpine personal, ci și să-l țină de mână.



Camilla a încălcat o regulă subtilă stabilită de Prințul Philip
 


În timp ce regretata Regină Elisabeta și Prințul Philip și-au trăit cu demnitate rolurile de cei mai înalți membri ai familiei regale, iar Philip a ales să meargă mereu în spatele Elisabeta, arătând lumii întregi că distanța de doi pași pe care a păstrat-o indica respectul său, atât pentru soție, cât și pentru coroană, familia regală s-a mai schimbat.
Regele Charles nu este doar divorțat, ci și căsătorit cu o femeie care a divorțat ea însăși și, desigur, a fost subiectul unei examinări intense, din partea publicului și a presei, având în vedere statutul ei de “cealaltă femeie”. Camilla, regina consoartă, poate să nu fi înțeles ce înseamnă a merge în spatele soțului ei, acum că acesta este rege, deoarece au existat o serie de momente în care Charles și Camilla merg umăr la umăr.

 
Camilla a încălcat regula, de Ziua Commonwealth-ului

 

Având în vedere că sunt o familie atât de fotografiată, se acordă multă atenție opțiunilor vestimentare, în special celor ale femeilor, iar membrii regali, cum ar fi Prințesa Catherine, au adus adesea un omagiu prin garderoba lor, dar Camilla, Regina Consoartă, se pare că are alte idei.
 
Camilla a încălcat o regulă de modă nespusă în mijlocul sărbătorilor Zilei Commonwealth-ului din 2022, iar alegerea a indicat cu siguranță o femeie care își croia propriul drum. Ziua Commonwealth-ului este o foarte importantă – în 2022, a fost ultima sărbătoare la care a participat Regina Elisabeta a II-a și întreaga familie regală a venit în sprijin. În această zi, familia regală se îmbracă, de obicei, în alb, albastru sau roșu. Ei bine, Camilla a încălcat protocolul regal când s-a îmbrăcat în mov la evenimentele zilei. 
 


Charles și Camilla au încălcat o regulă regală strictă privind semnăturile



A spune că există niște protocoale regale ciudate este puțin o subestimare - monarhul este trezit în sunet de cimpoi, există reguli despre când poți și când nu poți mânca și multe altele, dar unele reguli au destul de mult sens.
Astfel, membrii familiei regale nu au voie din punct de vedere tehnic să semneze autografe. Spre deosebire de celebrități, familia regală servește, din punct de vedere tehnic, într-un organism guvernamental și există reguli care se aplică lor, comparativ cu alți oameni. Există îngrijorarea că semnătura unui membru regal ar putea fi falsificată dacă ar da un autograf unui fan. În ciuda acestei reguli regale destul de ușor de înțeles, atât Camilla, Regina Consoartă, cât și Regele Charles au încălcat această regulă în timp ce participau la un eveniment la Londra. În timp ce se aflau la Clubul 100 - faimos pentru concertele sale legendare - Camilla și Charles și-au adăugat numele pe faimosul perete de graffiti cu autografe al clubului de noapte. Făcând acest lucru, semnăturile lor s-au alăturat unor oameni ca The Jam, Oasis și nenumărați alți rockeri care au cântat pe acea scenă. 

 
Camilla a încălcat o regulă despre saluturi 

 
 
Salutarea unui membru al familiei regale nu este o treabă simplă, protocolul fiind diferit, în funcție de locul lor în linia de succesiune.
Întrucât Regele Charles și Camilla, Regina Consoartă, sunt acum cei mai în vârstă membri, Prințul William și Prințesa Catherine îi întâmpină pe amândoi cu un sărut pe ambii obraji și o plecăciune sau o reverență. Salutarea unui membru al familiei regale, mai mic în ierarhie, constă, adesea, într-o strângere de mână și un fel de plecăciune sau înclinare din cap. Camilla, însă, nu a respectat întotdeauna acest protocol și nici oamenii din jurul ei.
 
După cum a menționat Express, Camilla și Eamonn Holmes - o figură populară de televiziune în Marea Britanie - s-au salutat cu un sărut pe obraz, în timp ce s-au întâlnit, în 2018, în ciuda regulilor care descurajau o asemenea afecțiune. 
 

Pălăria Camillei, din ziua nunții ei, a încălcat regulile și tradiția

Când regele Charles și Camilla, regina consoartă, s-au căsătorit, în sfârșit, în 2005, părea că povestea de dragoste are, în sfârșit, un final fericit. Cei doi s-au îndrăgostit unul de celălalt din anii 1970, au fost căsătoriți cu alte persoane, au avut copii, au divorțat și și-au regăsit drumul înapoi. Practic, dragostea lor a supraviețuit testului timpului.
 
Când a venit timpul pentru ziua cea mare, Camilla a ales o rochie de mireasă destul de neconvențională. Optând pentru o rochie galbenă și metalică strălucitoare, mireasa a ales să renunțe la un aspect tradițional și, în schimb, a optat atât pentru o rochie, cât și pentru o pălărie cu pene, cu model extravagant. Acest lucru nu numai că a încălcat regulile regale, ci și tradiția regală. Alegerea Camillei de a purta o pălărie cu pene mai degrabă decât o diademă a fost o încălcare a regulilor. Însă, având în vedere că nunta nu a fost o ceremonie religioasă într-o biserică, ci mai degrabă o ceremonie civilă, alegerea Camillei de a nu împrumuta o diademă de la Regina Elisabeta (cum au făcut Kate Middleton, Meghan Markle și alții) a indicat faptul că noul cuplu a vrut să stea în picioare... pe propriile picioare.

 
Camilla a făcut cu ochiul fotografilor, în timpul unei vizite de stat

 

Deși familia regală a fost cândva un organism de conducere, de atunci a ajuns să reprezinte doar un simbol. Membrii săi nu fac politică și sunt descurajați să se exprime politic, dar Camilla a încălcat o astfel de regulă într-un mod destul de obraznic. După cum a menționat The Washington Post, familia regală a fost vizitată de președintele de atunci al SUA, Donald Trump. După poza oficială, Charles l-a invitat pe Trump într-o altă camera, urmând a le fi servit ceaiul. În timp ce părăseau încăperea, Camilla s-a uitat la fotografi și le-a făcut cu ochiul, Washington Post observând gestul.
Încălcarea regulilor a fost subtilă, dar expresia Camillei a fost, cu siguranță, văzută ca un indiciu că nu era de partea lui Trump.

Camilla a comentat despre încălcarea acestei reguli regale legate de mâncare

 
Regretata regină Elisabeta avea o serie de reguli regale pe care se aștepta ca oamenii să le respecte. Ei bine, unele dintre cerințe sunt legate de alimente. Ea le-a interzis membrilor familiei regale, printre altele, să mănânce crustacee și usturoi.
Camilla a apărut la „Masterchef Australia” în timp ce se afla în țară și i-a spus judecătorului Gary Mehigan că excluderea usturoiului din mâncarea servită familiei regale are legătură cu respirația. Nicio plimbare regală sau interacțiune nu ar trebui să fie distrusă de respirația de usturoi, nu? "Urăsc să spun asta, dar usturoiul. Usturoiul este un nu-nu", a spus Camilla când a fost întrebată despre reguli. 

Camilla nu respectă această regulă regală la literă



Deși există o serie de familii regale în toată Europa, Asia, Africa și în alte părți, familia regală britanică pare să fie cu siguranță cea mai urmărită. Având în vedere statutul lor, membrii familiei regale socializează adesea cu lideri străini, demnitari, alți membri ai familiei regale internaționale și nu numai - ca atare, este o regulă nerostită ca membrii familie regale să vorbească mai mult de o limbă străină. Din păcate, Camilla, regina consoartă, nu respectă această regulă regală la literă.
 
Regretata Regină Elisabeta a studiat limba franceză când era tânără, iar prințul Philip vorbea și el franceza.  Toți cei patru copii ai lor au învățat limba franceză, iar Prințul William are un repertoriu lingvistic impresionant. I se alătură Meghan Markle, care vorbește franceză, engleză și spaniolă. Camilla, pe de altă parte, vorbește engleza nativă și în franceză abia se descurcă, deși a studiat la Institut Britannique din Paris.
 

 
Poreclele lui Charles și Camilla au făcut furori

 
 
Dacă se pare că fiecare aspect al vieții unui membru al familiei regale are câte o regulă atașată, a da și a primi o poreclă este total interzis.
În ciuda acestui fapt, mulți membri ai familiei regale au porecle pentru alți membri ai familiei, iar Camilla nu face excepție.
 
Ea și regele Charles s-au referit, în mod constant, de-a lungul anilor, unul la altul, folosind nume de animale de companie. The Indian Express remarcând în continuare că poreclele lor se extind la „dragul” și „Mehbooba”, care este în urdu și înseamnă „iubit”.

De fapt, poreclele lui Charles și Camilla, unul pentru celălalt, au fost cele care au provocat pentru prima dată întrebări despre natura relației lor, pentru Prințesa Diana.
După cum a menționat Independent, Charles a numit-o frecvent pe Camilla „Gladys”, iar ea l-a numit „Fred”. Aceasta a devenit o problemă principală când Charles i-a trimis Camillei o brățară cu „G” și „F” pe ea – Diana a găsit bijuteria în cauză și, potrivit biografului regal Andrew Morton, a fost îngrozită să găsească dovezile că dinamica relației lor era mai mult decât prietenoasă. 

 
Camilla a încălcat o tradiție regală despre doamnele de serviciu

 

Când ne gândim la familia regală, ne vin în minte destul de mult fast și grandoare. Orice spectator al filmului „The Crown” vă va spune că fiecare nevoie a unui membru al familiei regale este nu numai satisfăcută, ci și depășită de personalul angajat.
Camilla, totuși, se pregătește să schimbe asta. Regina consoartă a renunțat la o tradiție veche.  În loc să angajeze un personal complet, ea a decis să nu aibă „doamne de serviciu”, adică angajați personali care o urmăresc, se ocupă de nevoile ei, îi oferă companie și multe altele. Au trecut vremurile în care regele și regina nu interacționau unul cu celălalt din cauza rolurilor de gen structurate, precum și vremea în care o ținută regală avea un milion de straturi. Și în timp ce cei care au fost înaintea ei încă s-au închinat tradiției, Camilla încalcă regulile.

Pe lângă faptul că nu are doamne de serviciu, se spune că regina consoartă angajează doar șase asistenți (ceea ce nu este mult, după standardele regale) și le reduce volumul de muncă. Se presupune că decizia ei vine în timp ce ea și Charles sunt hotărâți să modernizeze monarhia britanică, făcând-o mai plăcută publicului larg.

13 Februarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod