Studiu - Românii vor să trăiască mai sănătos: 87% includ săptămânal în alimentație băuturi bio pe bază de plante


Popularitatea băuturilor vegetale a crescut în ultimii ani și în rândul persoanelor care nu au probleme de sănătate. Peste 36% dintre români aleg pentru consumul zilnic băuturile vegetale, iar în topul preferințelor - aceștia aleg să le includă în meniu la micul dejun împreună cu cereale. Aceste date reies dintr-un studiu realizat de BioMania.ro pe un eșantion de 500 de persoane.

87% includ săptămânal în alimentație băuturi bio pe bază de plante

Tendința către o viață sănătoasă este în creștere la nivelul României și este determinată fie de dorința de a înlocui laptele cu băuturi vegetale BIO (49%), fie din dorința de a savura gustul unei băuturi pe bază de cereale sau fructe, precum migdalele sau cocosul. 36% dintre respondenți consumă zilnic băuturi vegetale și 21% o dată la două zile.
Doar 8% afirmă că alegerea lor e motivată de un regim alimentar restrictiv (cum ar fi diabetul).

Principalul criteriu de selecție atunci când vine vorba despre achiziționarea băuturilor vegetale este reprezentat de ingrediente (68%).

Românii acordă o importanță mai mică prețului în procesul de decizie - doar 7% considerând drept criteriu principal costul.

Bugetul mediu lunar pentru băuturi vegetale: maxim 100 de lei

72% dintre români sunt interesați de adoptarea unui stil de viată sănătos, bazat pe produse fără lactoză, astfel că au alocat în bugetul lunar o sumă maximă de 100 lei pentru achiziția produselor din gama băuturile vegetale. 69% dintre consumatorii români preferă să cumpere băuturile vegetale direct din supermarketuri/hipermaketuri, de la rafturile dedicate acestor produse, în timp ce 27% aleg atât magazinele naturiste, cât și magazinele online de specialitate.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod