Picioare umflate în timpul sarcinii. Masajul este soluția


Picioare umflate în timpul sarcinii. Aceasta este o situație neplăcută pe care o traversezi acum sau te gândești că o să se aprope perioada aceea și îți iei măsuri de precauție? Trebuie să știi că picioarele umflate în timpul sarcinii sunt o condiție medicală aproape normală, cu singurele excepții atunci când edemele provin dintr-o cauză serioasă.

„Știm că suntem în proporție de 80% apă și mai știm că în timpul sarcinii cantitatea de apă din organismul unei femei se mărește cu 7, 8 l”, explică Dănuț Bujor, tehnician maseur acreditat. Apa din organism începe să crească ca și cantitate începând cu săptămâna a 8-a, iar logica este simplă. Cu cât este sângele mai fluid și mai lichid, cu atât vor ajunge mai repede substanțele nutritive la făt”, continuă specialistul.


Pe de altă parte, medicii vin și cu o explicație pentru edemele apărute în ultimul trimestru de sarcină. „Creșterea în volum a uterului care pune o presiune semnificativă asupra vaselor mari (vena cavă inferioară), vasele ce asigură întoarcerea sângelui din partea inferioară a corpului către inimă, este o altă cauză pentru care apar edemele la nivelul membrelor inferioare”, explică specialiștii.


De departe cea mai bună soluție în cazul picioarelor umflate în sarcină este masajul.

„Pe lângă hidratarea corespunzătoare și activitatea fizică, masajul picioarelor este o obligativitate pentru femeia însărcinată. De obicei, în cazul femeilor însărcinate fac un masaj combinat, masaj de drenaj limfatic usor, cu masaj de relaxare și masaj terapeutic. Astfel pun în mișcare circulația limfatică care duce automat la eliminarea surplusului de apă din organism”, explică Dănuț Bujor.


O ședință de masaj durează între 30 și 50 de minute și se recomandă a fi făcută de 2 ori pe săptămână.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod