Namolul stimuleaza imunitatea

Vremea rece deschide sezonul virozelor, gripelor si problemelor respiratorii. O imunitate crescuta ne ajuta sa ne protejam de aceste boli. Tratamentul cu namol sapropelic este o varianta excelenta de a ne intari organismul. Dupa 2-3 saptamani de la efectuarea curei, imunitatea este de cateva ori mai puternica decat inainte. Vestea buna este ca nivelul crescut al acesteia se mentine de la o jumatate de an pana la cativa ani. Suzana Pretorian, doctor balneolog in cadrul Danubius Health Spa Resort, detaliaza care sunt efectele namolului.
1. Efecte fizice: Temperatura diferita de cea a corpului (in general mai mare) stimuleaza receptorii nervosi din piele, care induc vasodilatatie sau vasoconstrictie si vasodilatatie (in caz de aplicare de namol rece), precum si reactii la distanta mai complexe ce se transmit prin reteaua sistemului nervos.

2 .Efecte chimice: Substantele continute in namol (de ex. sare, bicarbonati, sulfati, hidrogen sulfurat, acizi humici, vitamine) au efect direct asupra pielii (emolient, antiinflamator) cat si de permeabilizare (pielea devine mai permisiva fata de transferul acestor substante catre tesutul subcutanat).
Vasodilatatia permite captarea substantelor din tesutul subcutanat si transportul lor catre interiorul corpului, dar si detoxifierea profunda a tesuturilor, mergand pana la nivel intercelular dupa 5 zile de tratament

3. Efecte ionice si electromagnetice: prin intermediul apei din namol, dar si a apei biologice din si dintre celulele organsimului, respectiv a apei din fluidele circulante (sange, limfa) se modifica frecventa de vibratie a moleculelor din corp, in termeni simpli se „deblocheaza caile energetice” si  se „armonizeaza nivelele energetice din diferite tesuturi ale corpului”.

4.
Efecte psihice: starea de bine (in esenta armonizarea energetica complexa) este transmisa de la nivelul hipotalamusului catre cortexul cerebral, care „constientizeaza”  starea de bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod