Razvan Mazilu lanseaza primul show-ul de cabaret noir din Bucuresti, “Mon Cabaret Noir”

Razvan Mazilu va pune in scena, pe 30 septembrie 2015, in sala Teatrelli din incinta Centrului de Creatie, Arta si Traditie (Creart), primul show de cabaret noir din Bucuresti, intitulat "Mon Cabaret Noir".
Cunoscutul artist semneaza regia, coregrafia si costumele spectacolului, dar interpreteaza si unul dintre roluri, exclusiv prin dans.

Show-ul "Mon Cabaret Noir" va recrea atmosfera Berlinului interbelic prin intermediul povestii personajului principal: artista Anita Berber, dansatoare de cabaret, actrita, scriitoare, personalitate avangardista a epocii.

Anita Berber (1899 - 1928) isi traieste libera viata si arta, fara incorsetari si teama de a fi judecata de societate si uimeste prin curaj, idei novatoare si nonconformism. Adepta a curentului flapper, provocatoare, hedonista lipsita de prejudecati, Anita Berber face din propria ei viata un destin special, o opera de arta condimentata cu relatii amoroase neconventionale, fiind, in acelasi timp, o sursa de inspiratie pentru actritele populare ale vremii precum Marlene Dietrich sau Greta Garbo.

Alaturi de Razvan Mazilu vor juca, dansa si canta live tinerele actrite Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrica si Ana Bianca Popescu.

Razvan Mazilu, regizor si coregraf al spectacolului, semneaza si costumele extravagante de cabaret, mixand moda anilor 1920 cu circul si cu accentele contemporane.

"Spectacolul este diferit de tot ceea ce am realizat pana acum pe scenele teatrelor din Bucuresti.
Accesez cabaretul burlesc, un gen pus in scena in premiera in Bucuresti. Povestea e inspirata de Berlinul anilor '20, The Golden Twenties, si prezinta modul de viata liber al oamenilor de atunci, o perioada in care se traia din plin, se gandea liber si se iubea intens. Cabaretul era o arta in plina evolutie. Eu cred ca, intr-o viata anterioara, am trait in perioada interbelica. Ma intereseaza sa stiu cum ne regasim noi, cei de azi, in cabaret. Cred ca in ras sta secretul, cred ca trebuie sa radem din inima, asa cum se face la cabaret, de propriile noastre probleme, defecte si moravuri. Spectacolul este si ca o evadare din cotidian, intr-o lume care stia sa viseze frumos, cu ochii larg deschisi"
, declara Razvan Mazilu.

In "Mon Cabaret Noir" se va canta live muzica din repertoriul lui Edith Piaf, Jaques Brel, Marlene Dietrich, dar si din cabaretul noir contemporan.

Decorurile spectaculoase recreaza atmosfera de budoir din anii interbelici, avand accente dark dar si glitter si sunt realizate de tinerii artisti plastici Romana Topescu si Dragos Traistaru.

"Mon Cabaret Noir" reprezinta un nou proiect in sfera musicalului semnat de Razvan Mazilu.
Artistul a mai pus in scena, anul trecut, musicalul "Cabaret" la Teatrul German de Stat din Timisoara si "West Side Story", la Teatrul Odeon, in cadrul  Festivalul National de Teatru.

Razvan Mazilu va aprofunda in perioada urmatoare stilul musical, atat de cerut peste hotare, urmand sa puna in scena spectacole de acest tip pentru publicul din Romania.

Biletele pentru "Mon Cabaret Noir" au pretul de 41,58 lei si se pot procura de la casa de bilete a creart (Str. Alexandru Lahovari nr.7, Bucuresti) sau din reteaua de bilete Eventim.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod