Cum tratăm repirația urât mirositoare?

Respirația urât mirositoare, denumită de specialiști halenă, este o problemă des întânită în special în rândul adulților. Aceasta poate avea diverse cauze, majoritatea dintre ele trebuie căutate în cavitatea orală. Medicul stomatolog Oana Florea explică modul în care apare această problem și cum poate fi ea tratată.

Mulți oameni nu știu că suferă de halenă și asta pentru că aceasta este remarcată mai degrabă cei din jurul lor. Deseori, acestora le este jenă să îi anunțe că le miroase gura, astfel că problema trece neobservată.

Una dintre cele mai frecvente cauze este limba încărcată, necurățată, deoarece limba este rezervor pentru 60% din bacteriile orale.  O altă cauză este uscăciunea gurii care apare când nu ne hidratăm suficient. Ori, când în care glandele salivare nu mai produc destulă salivă (îmbătrânesc ori după ce se administrează anumite medicamente), și atunci fluxul salivar putând fi stimulat prin mestecarea unei gume fără zahăr. Mirosul urât al gurii apare recvent când avem dinții cariați sau chiar distruși și când avem gingia inflamată (gingivită, parodontită).
Acestea sunt cauzate de o igienă orală insuficientă, de anumite alimente pe care le consumăm, de fumat.  Mai rar, halena este generate și de amigdalite sau de afecțiuni digestive, de bronșite cronice, afecțiuni pulmonare, hepatită, ciroza hepatică, gastrită, afecțiuni renale. Dacă ne confruntăm cu această problemă, atunci primul specialist vizitat trebuie să fie medicul dentist, care va face o igienizare profesională și ulterior o evaluare
”, explică medicul stomatolog Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competență Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod