Cum poate afecta stresul igiena orala?

Stresul este un dusman de temut al sanatatii dintilor si nu numai. Este cunoscut ca fiind cauza unor boli ca migrena, cefaleea, dureri de stomac, depresii si a altor afectiuni mult mai grave.  Specialistii sustin ca isi pune amprenta si asupra sanatatii orale afectand gingiile, dintii si cavitatea bucala.

"Imi doresc atat de mult ca oamenii sa constientizeze cat rau isi fac atunci cand se supara,se enerveaza, intra in depresie sau  traiesc cu un sentiment de vinovatie sau nemultumire!Stresul iti roade organismul,nu doar sanatatea orala", declara dr. Mircea Merchea.

Dr.Mircea Merchea,medic specialist in stomatologie si implantologie ne spune cum putem sa prevenim  aceste probleme si ii avertizeaza pe pacienti cu privire la raul pe care si-l fac atunci cand se streseaza
Bruxismul(scrasnitul dintilor),se pare ca stresul poate duce la scrasnirea dintilor  in mod inconstient.In majoritatea situatiilor,doar in timpul unui control stomatologic, aflati ca suferiti de bruxism.Semnele bruxismului sunt la nivelul dintilor:primele semen evidente ale bruxismului sunt aparitia fisurilor in smalt si modificarea formei, prin tocirea dintilor laterali si nivelarea dintilor frontali.

Dr.Mircea Merchea recomanda ca tratamentul bruxismului sa se faca dupa realizarea unui analize a muscaturii.Tratamentul consta in purtarea unei gutiere de bruxism ce reprezinta un mulaj al dintilor pe una dintre arcade ce va functiona ca un distantier pentru a numai atinge si toci suprafetele ocuzale.
Bolile gingivale pot fi provocate de stres,prin cresterea placii dentare,intensificand riscul de sangerare  a gingiilor,ceea ce duce la evolutia unor boli gingivale grave.Pentru a reduce riscurile de aparitie a bolilor gingivale,va informam ca vizitele periodice la dentist  si o igiena orala buna poate preveni.

Igiena orala preacara poate  duce la aparitia cariilor.Stresul poate afecta starea de spirit si obiceiurile zilnice de igiena orala,periajul dupa fiecare masa sau folosirea atei dentare.

Pentru a evita aparitia cariilor nu sariti peste obiceiurile de igiena orala de zi cu zi.

Herpesul bucal se manifesta prin aparitia unor vezicule umplute cu lichid sau ulcere rosii și dureroase pe/sau în apropierea gurii sau pe degete. În herpesul bucal apar tumefierea gingiilor, febră, simptome pseudogripale şi inflamarea ganglionilor limfatici ai gâtului, ce însoţesc deseori prima criză. Episoadele de herpes sunt deseori declanșate de stres.

90% dintre indivizi fac cel puţin un herpes bucal pe parcursul vieţii lor. Primul episod este de obicei cel mai grav. Unii copii afectaţi pot avea o stare generală mult alterată.

După prima infecţie, multe persoane îşi dezvoltă anticorpi şi nu fac niciodată un alt herpes. Chiar dacă în general herpesul bucal este lipsit de gravitate, această infecţie poate avea risc vital pentru orice persoană care are SIDA sau al cărei sistem imun este deprimat în urma altor boli sau medicamente.  Practicarea gimnasticii, efortului fizic, fortifică sistemul imun, astfel încât vă va apăra împotriva virusului. Mai multe detalii pe:  http://www.drmerchea.ro. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod