3 afectiuni pe care le putem combate in sezonul toamna-iarna cu ajutorul ozonoterapiei

Sezonul toamna-iarna este unul sensibil pentru foarte multe persoane si asta deoarece suntem predispusi la diverse viroze si afectiuni.
Mai mult decat atat, pe fondul manifestarii fenomenului de burnout, intalnit tot mai des la persoanele active, sistemul imunitar are de suferit si nu ne ajuta in combaterea acestor probleme. Solutia? Ozonoterapia, care are un efect revigorant asupra intregului organism, stimuleaza regenerarea celulara si moduleaza sistemul imunitar, principalul nostru aliat in lupta cu boala.

“Ozonoterapia este un tratament inovativ, care isi gaseste utilitatea in numeroase afectiuni datorita efectului sau revitalizant. Este demonstrat faptul ca, dupa efectuarea procedurii de ozonoterapie in doze si volume mari (OHT), ATP-ul mitocondrial, considerat a fi <<uzina de energie>> a organismului, creste cu 500%, rezultatele preliminare indicand faptul ca acest lucru stimuleaza si aparitia celulelor stem, despre care stim ca au un rol deosebit in sanatatea intregului organism.
Practic, secretul terapiei este acela ca ozonul, odata ajuns in sange, creaza un stres oxidativ, iar organismul incepe productia de antioxidanti, precum si de factori de crestere si vindecare. Cu ajutorul terapiei cu ozon, sangele este detoxifiat de agenti patogeni, metale grele si metaboliti toxici”, a declarat Dr. Mihai Baican, medic specialist in ozonoterapie in cadrul clinicii de diagnostic, tratament integrativ, recuperare medicala si estetica Fizio Estetix.

Acesta a adaugat ca toamna suntem predispusi la 3 riscuri majore, strans legate intre ele, pe care ozonoterapia le poate preveni sau trata cu succes.

1. Sindromul de burnout. Ne-am reintors din concediu, acea perioada a anului dedicata detasarii de grijile cotidiene si cele de la locul de munca.
Insa constatam ca suntem mai obositi decat atunci cand am plecat. “Organismul simte si reflecta acest lucru printr-un tonus mai scazut. Ne simtim coplesiti de tot ceea ce urmeaza si ne epuizam emotional. Ei bine, in acest caz, ozonoterapia si-a dovedit eficienta in tratarea acestui sindrom. Cu ajutorul ozonoterapiei, iti revine cheful de viata, te odihnesti mai bine, iti creste capacitatea de concentrare si, in felul acesta, te recastigi”, povesteste specialistul in ozonoterapie, Dr. Mihai Baican.

2. Virozele de sezon. Organismul nostru acumuleaza de-a lungul timpului numeroase noxe si toxine, se incarca din cauza stresului si a oboselii. Functionarea acestuia devine deficitara si determina scaderea sistemului imunitar.
Daca mai adaugam faptul ca, toamna, virozele respiratorii se transmit cel mai usor, atat la scoala, intre colegi, cat si acasa, catre parinti si mai ales bunici, care au deja un sistem imunitar precar, este lesne de inteles de ce in sezonul rece avem un sir de imbolnaviri in familie. ”Aceste viroze incep sa aiba si manifestari mai putin comune, de tipul problemelor digestive, care nu sunt de cauza alimentara, si a eruptiilor cutanate, pe care noi avem tendinta sa le asociem unei boli a copilariei. De fapt, este vorba despre o viroza intestinala, care provoaca manifestari cutanate. In conditiile in care, in lumea medicala sunt dezbatute tot mai des efectele adverse pe care automedicatia si consumul iresponsabil de antibiotice si antiinflamtorii le au asupra organismului, devenind adevarate pericole mai ales cand sunt administrate pe termen lung, ozonoterapia devine o alternativa sau un mijloc complementar viabil pentru preventia si tratarea acestor afectiuni, moduland sistemul imunitar si stimuland organismul sa se vindece.
De asemenea, trebuie mentionat ca ozonoterapia nu interactioneaza negativ cu  medicamentele, ba din contra, potenteaza efectul diferitelor tratamente, administrate corect si la recomandarea medicului”, a declarat Dr. Mihai Baican.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod