La Martina - Colecția de Primăvară-Vară 2014

Ca în fiecare sezon, La Martina propune pentru Primăvara-Vara 2014 două linii, disponibile exclusiv timp de trei luni, inspirate din Portofino și Kenia, precum și noi piese din liniile-vedetă ale brandului: Guards, Maserati și Colección Privada.
Ca în fiecare sezon, La Martina propune pentru Primăvara-Vara 2014 două linii, disponibile exclusiv timp de trei luni, inspirate din Portofino și Kenia, precum și noi piese din liniile-vedetă ale brandului: Guards, Maserati și Colección Privada.

Portofino

Stilul iubitorului de polo este transformat pentru a transmite starea unică a litoralului din Portofino. Dungile bretone aduc aminte, într-o manieră modernă, de gustul dominant al începutul de secol XX, când turiștii considerau plaja ca fiind locul perfect pentru a lua parte la sporturi precum navigația și tenisul.

Astfel, după cum este ADN-ul brandului, oferă un cod vestimentar pentru malul mării, amintind de stilul primilor rafinați turiști britanici, care au călătorit în jurul lumii în căutarea spiritului Mediteranei. Această colecție dedicată femeilor include, de asemenea, rochii și bluze cu imprimeuri inspirate de majolica, menite să evoce satele stâncoase ale Liguaria.
Nuanțele de galben strălucitor, precum culorile caselor, contrastează cu albastrul, bleumarinul și griul, amintind de mare și de stânci.

Kenia

Spiritul de safari străbate această gamă care evocă atmosfera de africană și o perioadă în care Europa avea o dorință arzătoare pentru aventură și pentru descoperirea unor locuri maiestuoase și a unor culori și gusturi exotice. Reinterpretată în mod figurat de La Martina, colecția oferă o gamă vestimentară bazată pe imprimeuri animale și influențe grafice Masai. Culorile predominante sunt roșul și portocaliul ars, simboluri ale peisajului african, precum și nuanțele de purpuriu și turcoaz, inspirate din rochiile localnicelor.

Colección Privada


La Martina prezintă Colección Privada, o colecție în care tradiția englezească se împletește cu simbolurile și culorile Americii de Sud, într-o îmbinare perfectă a celor două culturi. Imprimeurile florale sunt alăturate tweedurilor aspre din moștenirea britanică.

Colección Privada, această colecție-capsulă a La Martina, reprezintă rodul cercetării în detaliu a stilului primilor colonizatori, evocând un look unic, redescoperit în fotografiile vechi ale familiilor britanice mari care au făcut din uriașele pământuri argentiniene propria casă.
Alchimia dintre pasiunea pentru polo și amintirile unui pământ natal îndepărtat au determinat apariția unui stil britanic incontestabil de îmbrăcăminte sport – un stil ținut în viață în Argentina, prin combinarea materialelor englezești tradiționale cu cele locale noi.

Treptat, Anglia a devenit o amintire de departe, iar influența argentiniană a creat un gust pentru bluze cu imprimeuri florale luminoase, deschise la culoare, pentru a fi purtate sub jachetele de tweed, ca o referire la cultura britanică. Între timp, bluzele polo sunt decorate cu petice diagonale în contraste colorate, un mod folositor de a ascunde urmele de purtare și a face să dureze uniforma îndrăgită a echipei cuiva.

Vestele, având partea din față în stilul tradițional britanic, dar partea din spate din bumbac albastru tip oxford, părând a fi din tricouri refolosite, sunt asortate unei perechi de pantaloni tăiate deasupra genunchiului – clima și caracterul practic necesitând o astfel de tăietură exagerată.
Iar jachetele de tweed au fost create cu buzunare generoase, pentru a purta ușor mingile de polo.

Colección Privada exprimă întâlnirea dintre cultura anglo-saxonă și cea latină, reunite de pasiunea împărtășită pentru jocul de polo.

Royal Box

Continuând asocierea dintre La Martina și cel mai respectat club de polo din Anglia, gazdă a unora dintre cele mai importante turnee ale lumii, Royal Box este o serie limitată din colecția-capsulă Guards Polo Club, inspirată din stilul invitaților de onoare ai Familiei Regale.

Coduri vestimentare nescrise au existat dintotdeauna în rândul celor care participă la polo. A cuprinde acest stil într-o manieră modernă a fost punctul de pornire pentru colecția Royal Box.

Concepută pentru a se integra în colecția Guards Polo Club din magazinele oficiale ale Gărzilor – fondate în 1955 de Prințul Philip, Duce de York și consort al Reginei – Royal Box aduce împreună o varietate de influențe și stiluri: detaliile militare pot fi observate în întreaga colecție, iar detaliile originale appliqué sunt inspirate din blazoanele istorice ale Familiei Regale.

În Royal Box, clasicul tricou polo este reinventat, fiind de inspirație militară, iar motivul regal al trandafirului englezesc este reimaginat, în timp ce paleta de culori evocă diferite uniforme istorice coloniale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod