7 sfaturi pentru a întreține corect haina de blană!

Ați achiziționat haina de blană mult visată și acum vă doriți să o păstrați cât mai mult timp? Ei bine, trebuie să știți că blana naturală are nevoie de o atenție specială! Depozitarea în afara sezonului este esențială dacă doriți să vă bucurați de căldura, confortul și frumusețea blănurilor pentru o viață întreagă. Un produs bine întreținut poate rezista până la 50 de ani sau chiar mai mult, fără a fi nevoie să îi faceți recondiționări majore.

1. Alegeți un loc întunecat pentru a vă păstra haina de blană

Depozitarea corectă ajută la prevenirea deteriorării blănii.

Ideal ar fi să alegeți un loc întunecat și cu o umiditate relativ scăzută, departe de surse de căldură. Un dulap în apropierea aparatului de aer condiționat este ideal. Un alt aspect important este să nu acoperiți haina de blană cu saci din plastic.  

2. Alegeți un umeraș potrivit

Un umeraș nepotrivit poate deteriora în timp o haină de blană. Pentru a susține întreaga greutate a hainei, optați pentru unul cu marginile rotunde.

3. Evitați să umpleți dulapul

O haină nu trebuie niciodată înghesuită în colțul unui dulap. Ea are nevoie de spațiu suficient pentru depozitarea în siguranță.

Este important ca haina de blană să poată avea suficient aer pentru a “respira”. De asemenea, e indicat și să poată fi scoasă la aerisit atunci când este o vreme mai rece.

4. Blana trebuie protejată împotriva moliilor cu produse speciale


Evitați să folosiți produse precum naftalina, al cărui miros este atras de blană. Încercați să utilizați produse care alungă moliile dar care nu lasă un miros pregnant.

5. Curățarea profesională restabilește strălucirea și frumusețea naturală

Haina de blană trebuie curățată anual de specialiștii în blănuri și nu la o curățătorie chimică.
Chiar dacă nu o purtați foarte mult, ea adună praf, precum și mirosuri. O curățare profesională va crește durata de viață a produsului și îi va reda strălucirea și frumusețea. Carolina Design oferă acest serviciu clienților săi.

6. Evitați depozitarea blănii într-un subsol, unde poate fi prea umed

O umiditate prea mare poate duce la o căptușeală mucegăită. Temperatura ideală de păstrare a blănurilor naturale este de 22 ℃ și 50% umiditate.

7.  Evitați pe cât posibil utilizarea parfumurilor direct pe blană

Parfumurile conțin alcool, care în timp usucă și deteriorează blana.

De evitat sunt și uleiurile care pătrund cu ușurință în blană, fiind aproape imposibil de îndepărtat. Le puteți folosi pe corp, dar nu direct pe haina de blană naturală.

Dacă aveți nevoie de recondiționarea sau restilizarea oricărui tip de haină de blană sau de curățare profesională, Carolina Design – producător de produse din blană naturală, vă stă la dispoziție pentru a readuce strălucirea produsului vostru preferat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod