Sfaturi pentru ingrijirea parului vopsit

Majoritatea femeilor aleg sa isi vopseasca parul, pentru a se simti mai atragatoare si mai feminine. Daca vrei sa te alaturi adeptelor parului vopsit, trebuie sa tii cont de cateva aspecte, pentru a-l pastra mereu sanatos. Antoaneta Stoican, membra in echipa Wella Romania, ne ofera cateva sfaturi in acest sens.

In cele mai multe cazuri, un par vopsit este mai frumos decat cel netratat chimic. Pentru ca are mai mult luciu, datorita prigmentilor si ingredientelor de calitate folosite la ingrijirea acestuia.

Curatarea parului nu poate fi facuta la intamplare. Toate produsele de ingrijire trebuie alese cu mare atentie: un par tratat chimic are nevoie de un sampon dedicat, ce curata delicat fara sa afecteze colorarea si contine ingrediente speciale, ce protejeaza nuanta dobandita. Acest tip de par are nevoie obligatoriu si de masca. Putem opta pentru una destinata parului vopsit, ori pentru reparare sau hranire. Depinde foarte mult de calitatea firului de par si de nevoile acestuia”.

Fiind un tratament intesiv, masca se foloseste o data pe saptamana.
Pentru spalari mai dese, se recomanda un conditioner - tratament cu pigmenti colorati,  ce se ancoreaza pe firul de par, oferind intesitate maxima. Atentie la produsele de styling! „Putem folosi creme si uleiuri cu protectie termica si ustensile de uscare, fara caldura maxima. Vopsitul se va efectua regulat, intre 6-8 saptamani. Nu mai des, pentru a nu-l deteriora”, adauga stilistul Wella.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod