Scrub-ul natural care hrănește pielea

Scrub-urile cu ingrediente naturale oferă, spre deosebire de cele cu particule din surse artificiale, beneficiul unui aport suplimentar de substanțe hrănitoare pentru piele, cum ar fi vitaminele și mineralele. Un exemplu de produs natural bazat pe ingrediente dintr-o regiune renumită pentru proprietățile deosebite ale materiilor prime extrase de aici este Magnesium Body Scrub, de la Secom®, bazat pe clorură de magneziu din depozitele saline Zechstein.

Zăcământul salin Zechstein se află pe fostul teritoriu al mării Zechstein, teritoriu care se întinde acum de la coasta de est a Angliei până în nordul Poloniei.

Are o vechime de aproximativ 250 de milioane de ani și este ascuns la o adâncime de aproape doi kilometri sub apele Mării Nordului. Avantajul cel mai important al clorurii de magneziu Zechstein este dat de faptul că aceasta este extrasă de la adâncime, dintr-o zonă care a fost păstrată neatinsă de poluare cu multă grijă, iar substanțele extrase sunt curățate de alte impurități din sol chiar în timpul procesului de extracție.

Inițial, sarea era extrasă prin fierberea apei marine, procedeu care separa astfel lichidul de minerale.

Ulterior, au fost adăugate procedee care permiteau excavația depozitelor superficiale din sol, metoda de extracție uscată păstrînd însă impuritățile. În prezent însă, o metodă modernă permite accesul la minereuri aflate la sute sau mii de metri adâncime, aducându-le la suprafață prin acțiuni ca injecția, presurizarea, dizvolvarea sau precipitarea. În plus, astfel sunt eliminate prin metode naturale impuritățile atașate clorurii de magneziu rezultate.

Magnesium Body Scrub are o concentrație ridicată de clorură de magneziu pură, provenită din depozitele saline Zechstein și este sub formă de gel, pentru o aplicare ușoară în timpul dușului.


Pentru o piele cu aspect sănătos nu uita de ritualul săptămânal de exfoliere!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod