Efectele speciale de la Hollywood, dezvaluite acum si in Romania

De cate ori ai admirat personaje fantastice din filme si ai apreciat nivelul de detaliu la care au fost realizate? In crearea unui astfel de personaj sunt implicate echipe de make-up artisti, elemente de prostetica si efecte speciale, costumieri, stilisti si multe ore de studiu si munca. Meseria de make-up artist de efecte speciale nu este usoara, dar este plina de satisfactii. In Romania, piata este destul de restransa, dar in continua dezvoltare. Se produc filme, dar de obicei make-up artistii sunt adusi din strainatate.

Iar pentru a schimba aceasta situatie si a veni in intampinarea make-up artistilor pasionati de acest domeniu a fost creata Scoala de Machiaj Prostetic.

Fondatoarea scolii este Alina Bedeleanu, make-up artist cu experienta in domeniu, pasionata de machiajul de fashion, film si teatru. Alina a fost implicata in numeroase proiecte de mare anvergura printre care emisiunea Te cunosc de undeva, concursul Eurovision, filme romanesti, reclame si piese de teatru. De asemenea, a aparut in numeroase emisiuni TV si reviste, unde a facut transformari spectaculoase.

“Din anul 2014 am demarat un proiect indraznet si anume prima scoala de machiaj prostetic si efecte speciale din Romania.

Misiunea noastra este sa facem cunoscuta aceasta ramura inca virgina a machiajului in Romania si sa oferim pe teritoriul tarii noastre posibilitatea make-up artistilor sa exploreze aceasta lume fascinanta a machiajului prostetic. Scoala noastra este conceputa ca un atelier de creatie ce incurajeaza oamenii sa-si depaseasca limitele intr-o atmosfera calda si prielnica procesului creativ”, spune Alina Bedeleanu.

Transformarile spectaculoase facute de make-up artistii Scolii de Machiaj Prostetic pot fi vazute si in acest weekend in cadrul expozitiei CosmoBeauty de la Crystal Palace Ballroom, Calea Rahovei 198A.

Printre personajele care vor prinde viata se regasesc Gollum, Mystique, The Mad Hatter, Avatar, Familia Addams, elfi, monstri si papusi inspaimantatoare. De asemenea, vizitatorii vor fi incantati cu demonstratii de body art, aplicatii prostetice, creare de efecte speciale chiar pe pielea lor si artisti pe papainoage. Programul expozitiei este de la 10 la 18, zilnic intre 24-26 martie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod