Cum sa ai un par blond demn de covorul rosu

Blondul e divin, fantastic, spectaculos. Insa este pretentios si are nevoie de ingrijire si atentie. Daca si tu visezi la un blond perfect, iata cateva sfaturi de ingrijire de la stilistii Londa Professional. Iata care sunt pasii de ingrijire dupa operatiunea de decolorare sau decapaj.

Colorarea si, implicit, decolorarea sunt stiinte foarte precise. Atunci cand vorbim despre decolorarea parului este foarte important sa stii ce se intampla cu firul de par in timpul acestei operatiuni de infrumusetare.

Stii care este secretul din spatele culorii naturale a parului? Ei bine, aceasta este determinata de melanocite, celulele care produc melanina, pigmentul care da culoarea parului. Exista doua tipuri de melanina, iar acestea se regasesc in diferite proportii pentru a forma diferite nuante de par - Eumelanina si Feomelanina.

Parul blond reprezinta o combinatie a celor doua tipuri de melanina, doar ca in procent mai mic. Atunci cand parul este carunt sau alb, acesta nu contine aproape deloc melanina.

Decolorarea parului inseamna inlaturarea pigmentilor naturali din firul de par. Si, stilistii pornesc in cautarea parului blond cu ajutorul unei pudre decolorante. Ea curata pigmentul natural al parului, dar si acizii grasi care invaluie in mod natural firul de par.”, spune Bogdan Mirica, stilist Londa Professional.

Pentru a nu compromite iremediabil sanatatea parului, este foarte important ca procesul de decolorare sa fie facut de catre un profesionist. Ii poti cere stilistului sa foloseasca pudra decoloranta de la Londa Professional, Blondoran, care contine lipide de hidratare si care protejeaza parul in timpul decolorarii si pastreaza umiditatea firului de par.

Decolorarea cu Blondoran este o decolorare controlata, datorita tehnologiei Londa Lightening.”, adauga specialistul Londa Professional.

Sfaturi pe care le poti urma acasa dupa vizita la salon:

•    Atunci cand iti usuci parul, este bine sa il tamponezi usor cu prosopul fara sa folosesti miscari agresive.    
•    Evita aparatele electrice cu aport de caldura. Uita de placa
•    Usuca parul cu un feon pe care sa il setezi la o temperatura mica.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod