Manechinul Alina Nine a renuntat la moda pentru afaceri!

Luna viitoare împlinește 30 de ani si se poate considera o femeie fericita si împlinita. Alina Nine unul dintre cele mai cunoscute manechine de la noi a lasat deoparte podiumul de prezentare, pentru o cariera in business. Are o casnicie frumoasa, este mamica de trei ani si s-a stabilit definitiv in Dubai.

Stai de ceva vreme in Dubai, alaturi de familia ta. Te-ai mutat definitiv sau pentru o perioada de timp?

Alina Nine: Locuiesc in Dubai de aproape 3 ani cu familia mea. M-am mutat definitiv aici, insa calatoresc des la Paris, unde de asemenea locuiesc. Parisul ramane totusi locul de care ma leaga foarte multe amintiri.

Care este motivul care te-a determinat sa iti muti domiciliul intr-o tara bogata, calda, dar cu multe traditii si reguli?

Dubai este un loc al contrastelor fascinante, o combinatie care evidentiaza orasul modern si desertul atemporal, estul si vestul, vechiul si nou. Si, de fapt, principalul motiv pentru care m-am mutat la Dubai ca sa nu ne mintim totusi. Este, bineinteles, sistemul social foarte generos, aproape fara taxe pana la inceputul acestui an cand s-a decis introducerea TVA-ului de 5%.

Esti o femeie frumoasa.

Ai intampinat probleme? Te-ai adaptat cu regulile lor?

Nu am intampinat probleme, din contra, a fost totul mult mai usor de realizat aici decat la Paris. Cat despre reguli, ma adaptez la orice situatie, stii proverbul englezesc "indreapta corabia dupa cum bate vantul", si ca sa nu se spuna ca am uitat de unde am plecat, ca nu cunoastem proverbe romanesti,  uite unul de la bunica "cu cainii cand stai de vorba, trebuie ca ei sa latri".

Esti pe propriile tale picioare si urmeaza sa avansezi intr-o functie extrem de importanta. Spune-ne despre ce e vorba.

Muncesc de la varsta de 16 ani, provin dintr-o familie modesta, am avut o copilarie grea, dar nu mi-a placut niciodata sa ma plang. La varsta de 16 ani am plecat la Paris unde am lucrat ca model pentru a-mi putea plati studiile. Am terminat Scoala de Management IESEG, detin un bachelor's Degree, International Management, Vatel Switzerland si Finante la HEC Paris. Deci timpul meu s-a impartit intre studii si job, a fost un contrast frumos intre finante si moda.

Am lucrat in Dubai timp de 2 ani pentru Bracknor Hedge Fund, avand functia de CEO, eram responsabila pentru structurarea pana la executare pentru pietele emergente si gestionarea operatiunilor firmei (front-back office) si planificarea financiara. Mi-am deschis propriul hedge fund, este un SFO (single family office) incorporat in Dubai, cu 100 M Euro sub conducere. Facilitatile noastre de finantare, investitii si capitalizare a companiilor se constituie din urmatoarele componenete majore : finantare prin capital propriu (equity finance), finantare prin indatorare( debt finance), finantare prin piata de capital ( debt and equity capital market finance). Investim in companiile cu capitalizare mica si medie, listate pe piata de valori. i cum ti-am spus ca ma adaptez destul de usor si repede, investim de asemenea in ICO, in asa-numitele contracte inteligente. Este foarte simplu, cautam proiecte promitatoare, cumparam fisele scoase la vanzare pe care le vindem dupa lansarea produsului la un pret mai mare pe piata libera.

Ai prezentat pentru Armani și pentru designeri renumiți in intreaga lume.
Mai ai timp si de moda? Iti este dor de meseria care te-a lansat?

Nu am mai avut timp de moda si sincer nu imi este dor. Am lasat in spate aceasta lume iluzorie.

Cum te descurci in rol de afacerista, dar si de mama. Cine te ajuta?


Nu as fi reusit fara ajutoare. Nu sunt Wonder Woman. Eu nu reusesc sa inteleg inca cum toate aceste afaceriste reusesc sa isi faca timp sa fie mereu aranjate, pe tocuri, last collections etc. Sa ma vezi pe mine. Parul meu nu este niciodata perfect, machiajul mi-l face Maya in fiecare dimineata, crede-ma ca intr-o zi am plecat cu ruj pe frunte si nu intelegeam de ce toata lumea se uita ciudat la mine pe strada. Deci daca vedeti o fata alergand cu Financial Times si Gulf news pe strazile din Dubai, cu parul ravasit, machiaj bizar, cu bratele pline de contracte, si cu un espresso take away in fuga fara zahar bineinteles, Eu sunt!

Fetita ta a crescut. Cum iti petreci timpul cu ea? Ai spus ca face yoga?

Maya este foarte conectata la natura, este un spirit rebel, curios si noi o incurajam si sustinem pe deplin.
Facem yoga impreuna, pictam, plantam, avem proiecte de stiinta adaptate pentru varsta ei. Maya este de asemenea vegan ca si noi, nu a consumat niciodata sare, zahar sau produse impachetate, din comert.  Consuma numai produse organice, crude sau gatite la vapori. Programul ei zilnic este foarte diversificat si nu are timp sa se plictiseasca: ia lectii de inot, de engleza, franceza, yoga si pictura, in curand pian si matematica.

Pe cine urmeaza in cariera? Pe mami sau pe tati?


Cred ca ne urmeaza pe amandoi. Atat eu cat si tatal ei, impartasim aceeasi pasiune pentru business, iar Maya este deja inclinata spre numere, geometrie.

Cand revii in tara?

Voi veni la nunta surorii mele in vara aceasta. Sunt foarte nerabdatoare!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod