Catalin Botezatu, vacanta anului in Zanzibar!

Catalin Botezatu a petrecut una din cele mai frumoase vacante din ultimii ani. Celebrul designer a ales ca destinatie Zanzibar, insula ce apartine de Tanzania, unde a ajuns cu o cursa flydubai in timpul careia a stat conectat la Internet, a trimis emailuri si a putut comunica cu fanii sai prin intermediul retelelor de socializare, serviciul de Wi-Fi fiind introdus acum si de compania aeriana din Dubai.

Designerul a ales ca in aceasta vacanta sa se cazeze, prin Dertour Romania, in doua hoteluri, unul situat pe coasta de est a insulei, si altul de coasta de vest pentru a admira astfel doua peisaje diferite.Mai intai, designerul a fost cazat intr-una dintre vilele de lux din resortul Blue Bay Beach Resort, vila aflata pe plaja, construita in stil traditional tanzanian, cu acoperis de paie si mobila din lemn masiv, decorata manual.

De pe plaja privata a vilei a putut admira un fenomen rar ce are loc zilnic in acea parte a insulei. Mai exact, fenomenul impresionant de flux si reflux. Astfel, de la ora 9 dimineata pana dupa-amiaza la ora 15, apa oceanului se retrage la cativa kilometri de tarm, turistii putandu-se plimba in voie pe nisipul de sub apa si sa admire vegetatia marina si scoicile multicolore. Apoi, dupa ora 15, oceanul incepe sa se umfle si, in scurt timp inainteaza spre mal acoperind apoi toata plaja.

La Blue Bay Beach Resort, designerul a fost intampinat de majordomi imbracati in costume traditionale ale triburilor Masai, s-a putut delecta cu preparate ale bucatariei locale, dar si cu multe fructe de mare proaspat pescuite din ocean, a facut plaja pe unul din cele mai fine si mai albe nisipuri din lume si s-a relaxat la Spa cu un masaj cu pietre vulcanice oferit de o specialista in medicina traditionala indoneziana.De la Blue Bay Beach Resort, Catalin Botezatu a pornit, alaturi de un ghid, cu masina inchiriata de la hotel, sa descopere cele mai interesante locuri de pe insula din vestul Oceanului Indian.  A ajuns astfel in locul unde localnicii realizeaza din lemn mobila, decoratiuni si celebrele usi ornate cu motive traditionale.

Designerul a invatat de la acestia cum sa ciopleasca lemnul cu instrumentele traditionale si cum sa realizeze motivele pitoresti atat de admirate de turistii din intreaga lume. Apoi, a ajuns in nordul insulei, unde se aduna cei mai multi pescari din Zanzibar, acestia vaslind cu barcile colorate pana in larg pentru a prinde peste proaspat.

Botezatu a vizitat apoi un sat traditional, unde a admirat vesmintele viu colorate ale localnicilor, ce au devenit sursa de inspiratie pentru urmatoarea sa colectie de moda. Tot in nordul insulei a ajuns intr-un targ al triburilor Masai de unde a cumparat bratari realizate manual de acestia, accesorii ce sunt purtate, din generatie in generatie, de sute de ani.
In drumul de intoarcere spre hotel, designerul a vizitat o rezervatie naturala de broaste testoase de apa sarata, unde le-a hranit cu alge si chiar s-a fotografiat cu una din acestea, scoasa din apa pentru o repriza de joaca.

In centrul insulei Zanzibar, in zona de jungla, Botezatu a vizitat rezervatia unde se afla cele mai multe maimute dintr-o specie rara, cunoscute pentru coloritul rosu al blanii.
Apoi, s-a cazat la Neptune Pwani Resort, in fata caruia, din pricina fluxului si refluxului puternic, se dezvaluie o portiune imensa de nisip fin si poti merge chiar si un kilometru in larg fara ca apa cristalina sa iti treaca de nivelul genunchilor. Dupa ce a luat o ambarcatiune cu motor, designerul plecat in Safari Blue si a practicat sporturile acvatice preferate: scuba diving si snorkelling.



La Neptune Pwani, Botezatu a avut ocazia sa invete de la unul dintre chefi cum se prepara chigali, o specialitate a bucatariei tanzaniene. Pe toata durata sejurului in Zanzibar, designerul a adoptat o dieta sanatoasa si echilibrata, alegand la micul dejun multe fructe exotice proaspete: mango, papaya, fructul pasiunii, baby babane si tangerine. In ultima zi a sejurului, Catalin s-a cazat la cel mai vechi hotel de pe insula, Serena Beach Hotel, deschis in urma cu 20 de ani intr-o cladire secolul al XIX-lea, hotel amenajat in stil colonial si inclus in colectia exclusivista Small Luxury Hotels of the World. Hotelul in care a fost cazat designerul este situat chiar in centrul orasului Stone Town, capitala insulei, parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Aici, Botezatu a vizitat casa unde s-a nascut si a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen parasind insula impreuna cu parintii sai dupa Revolutia din anul 1964 cu destinatia Marea Britanie. Tot in Stone Town, designerul a vizitat si bazarul de mirodenii, unul dintre cele mai mari si mai faimoase din lume, dar si numeroasele magazine de antichitati si de bijuterii, de unde si-a achizitionat bratari batute in tanzanit, piatra pretioasa originala din Tanzania. De la terasa superba a camerei sale din hotelul Serena, Catalin Botezatu a admirat cel mai frumos apus de soare, precum si o cursa spectaculaosa de veliere a localnicilor.
 
In Zanzibar este vara si temperatura constanta aproape tot timpul anului, ceea ce face ca insula sa fie mereu in topul preferintelor turistice atunci cand vorbim despre destinatii exotice. Indiferent ca iti planuiesti vacanta de vara sau escapada de Revelion, un sejur in Zanzibar aduce cu sine amintiri solare, ce nu vor fi uitate niciodata. Preturile incep de la 1349 Euro/persoana la Bluebay Beach Resort &Spa  (8 nopti de cazare cu demipensiune , zbor flydubai si transferurile pina la hotel si aeroport incluse) sau 1439 Euro/persoana la Neptune Pwani Beach Resort (8 nopti de cazare all inclusive, zbor flydubai si transferurile pana la hotel si aeroport incluse).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod