18.266 de poezii au fost scrise de Ziua Internațională a Poeziei

Lumea a devenit un loc mai bun pe 21 martie, zi în care peste 18.000 de români și-au redescoperit spiritul creativ, uniți de manifestul Julius Meinl. Metoda inedită de plată a mărcii de cafea vieneze a adus poezia din nou în atenția oamenilor, prinși în rutina zilnică.

Manifestul împotriva materialismului s-a dovedit și în acest an un succes, iar cele mai soft arme din lume, poeziile, au fost folosite într-un scop cât mai creativ și de această dată. Iubitorii de cafea și ceai au ales ca monedă de schimb poezia în peste 76 de localități din țară, acolo unde 244 de locații le-au pus la dispoziție servețele pe care să își așterne rimele.

Primul show poetic din România a adunat peste 1.800 de oameni iubitori de poezie.

Cu o zi înainte de Ziua Internațională a Poeziei, peste 1800 de bucureșteni au asistat la Berăria H din Capitală la o conversație experimentală de versuri contemporane, ce a fost purtată live între poeți și poeți de stradă. Primul show poetic din România i-a avut drept protagoniști pe Iv cel Naiv, reprezentat pe scenă de Krem, și pe băieții de la CTC, Deliric, DOC și Vlad Dobrescu, într-un experiment poetic care s-a dovedit a fi un real succes.

Robert Montgomery a creat instalația de artă “Poet-Tree – A Thousand Voices”.

Mai mult de o tonă de cafea a folosit drept inspirație și în acest an pentru zeci de mii de poezii scrise de oameni din 34 de țări, în 1294 de locații Julius Meinl.  Ambasadorul global Pay With A Poem, Robert Montgomery, a creat o instalație de artă ce cuprinde o parte din poeziile adunate din toate colțurile lumii, acolo unde iubitorii de cafea au dat frâu liber sentimentelor.

Poemele sunt gândite ca fiind frunze atârnând într-un copac imens și pot fi admirate în prezent în Finsbury Avenue Square, în Londra.

Pe lângă acestea, instalația include și poezia din leduri luminoase a lui Robert, scrisă special cu această ocazie. Concepută pentru a inspira prin momente poetice și pentru a atrage atenția asupra puterii poeziei, instalația aduce gânduri diferite împreună, perspective și momente creative generate în cafenelele din întreaga lume. Prin transformarea unei forme de artă într-o alta, Montgomery intenționează ca prin poezie, să înfrumusețeze orașele sufocate de beton, pereți și clădiri.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod